Идеи за дома: Марокански стил за градината и верандата

Мароко винаги е бил кръстопът на много култури и стилове, съчетаващ в себе си най-вече комбинация от африкански, средиземноморски и арабски мотиви. Екзотиката и пищната атмосфера е намерила пълно отражение и в начина, по който местните хора подреждат своите домове и градини. Интериорът е разнообразен, но без да е изморителен, живописен, но не и крещящ, той подхожда за тези, които обожават нестандартните решения в интериорния дизайн.

За западните култури, мароканският интериор до голяма степен олицетворява представата за интериора, в който Шехерезада е разказвала своите увлекателни приказки. Всеки може да потъне в безвремие и да се отдаде на наслада, сред небрежния разкош и уютния комфорт на мароканската магия.

Предлагаме ви няколко идеи как да превърнете верандата, двора или терасата си в един екзотичен оазис, заобиколен от пустинния чар на града.

Arched-windows-drive-Casual-and-playful-paCustom-crafted-MoroccGive-your-patio-a-mor

Характерни за мароканския стил са ярките цветове като червеното, зеленота и синьото, вдъхновени от Средиземно море, а също и цветовете на пустинята – жълто, оранжево, златисто и сребро.

Turn-your-backyard-inTiles-bold-patterns-aLantern-style-lightin

За да подчертаете тропическата атмосфера, не забравяйте и за екзотичните растение, извисяващи се от големи, пъстри саксии.

Bold-colors-of-MoroccFabulous-Moroccan-porGorgeous-Moroccan-patGorgeous-patio-showcaIntricately-carved-deLovely-blues-bring-in

За настилката на пода изберете теракотени плочки в някои от пустинните цветове. Подходящ вариант са и каменните плочки, които ще създадат усещане за непретенциозност и небрежен шик. Може да облицовате стените с пъстра мозайка или разноцветни малки плочки.

The-hookah-pipe-givesModern-Moroccan-inspiMoroccan-Patio-IdeasGiving-the-brilliant-

Акцент е мароканските къщи и градини са световно известните марокански лампи. Може да ги поставите на масата или да са свободно стоящи до канапетата. Марокански осветотелни тела се отличават от всички друга в света. Те се изработват ръчно на претъпкана медина в Маракеш и са гордостта на занаятчиите. Талантливите майстори умело изработват своите лампи, потопени в пикантните аромати на пазара и заобиколени от хипнотизатори на змии.

A-smart-way-to-combinLighting-adds-the-exo

 

17162 Преглеждания