Грим в цвят Marsala

"Любовта към красотата е вкус. Създаването на красота е изкуство." ~ Ralph Waldo Emerson

За тенденциите в грима и триумфалния поход на най-модерния цвят на сезона – Marsala в зоната на красотата. Днес се доверяваме на професионалните съвети на Ивета Петрова - имидж консултант и личен стилист с дългогодишен опит.

***

17 017

Тенденцията на цвета Marsala е изцяло на дневен ред. Като човек, който се занимава с цветовете, тяхното значение и приложение, бих казала „Честито!". Защо? Защото това е уникален цвят, с който можем да експериментираме богато и да сътворим своя красива визия за сезона. Може ли всеки да използва този цвят? Отговорът е едно голямо ДА. Някои от цветовете, като черното например, не са добро решение за всяка жена. Но при Marsala - да, това е напълно приемливо. Интересното е, че в него има червено, но то не е натрапчиво, силен е, но не агресивен, може да е нежен или просто да бъде акцент. Кои са предимствата на този специфичен цвят? Той притежава магията да се променя и мимикрира в зависимост от натюрела на жената и това, как и къде е използвала цвета. Хората са разделени на цветови типове, всеки от които е характерен. Всичко това е разработено в определена система и в нея има характеристики на самите цветове, които се напасват по цвета на лицата на хората. Така се образува Типа. За да е по-практично и полезно, ще разгледаме как всеки един тип поотделно може да работи с цвета на 2015 година Marsala.

Тъмен тип 

11 011

Това са хората с по-тъмен цвят на кожата, косите и очите. Те могат много успешно да използват цвета цялостно в грима - като червило, руж, сенки. Могат да слагат по-щедро, защото тенът на кожата им го позволява, без това да натежава. Може да няма акцент. Обогатяването с цвят при този тип зависи и от стила на дамата и до колко харесва силни цветове, но подкрепяйки експеримента, съветът ми към този тип жени е да действат уверено и смело.

Светъл тип 

12 012

Дами с много светла кожа, коса и очи. Тук, поради силата на цвета Marsala трябва да се внимава. Тези нежни лица не могат да носят интензивен цвят. За тях е нужно да се намали силата му и да се използва повече като акцент. Устни или очи, зависи от предпочитанията. Ако устните са по-тънки, нека очите бъдат засилени с цвят. Ако устните са плътни и сочни, то те могат да бъдат един много упешен акцент на лицето. Това не значи очите да бъдат забравени и негримирани, а по-скоро да бъдат в лек нюанс, подкрепящ цвета на устните.

Студен тип 

13 013

Тези дами трябва да внимават за оттенъка на самия цвят. Това са жени с видимо студено излъчване и пепеляви нюанси на косите, кожата и очите. Затова и гримът трябва да съответства на цветовия им тип. Как? Като го комбинират със студен цвят, например синьо или сиво. Така цялостното им излъчване съвпада с цветовете на тяхното лице и ги кара да греят и да изглеждат красиви и жизнени.

Топъл тип 

014 14

Много подходящ за този цветови тип е оттенъка, нюанса на цвета Marsala. В него има много топлина, каквато има и в кожата, косите и очите на тези дами. Затова те могат да го ползват, както пожелаят, както в грима, така и в цялостната визия. В грима може да предпочитат леките му нюанси или силните такива, това няма значение, на тях им отива. Могат да си позволят експерименти по темата и да творят. Това ще покаже много от цвета на тяхната кожа и ще ги подкрепи в тази красива модна тенденция.

Ярък тип 

016 026

Жените със силен контраст между кожата, косите и очите. Естествено, че те могат да се възползват от този елегантен цвят. Как? Като си купят червило с цвят Marsala и го ползват ежедневно. За очите могат да изберат и черно, за да са подчертани и ясни, какъвто е и типът им. Конкретни, чисти и ясни цветове, които се виждат поради своята наситеност. Смело и без извинения може да се възползвате от този прекрасен цвят.

Мек тип 

16 27

Жените с най-малко наситеност на цветове в косите, очите и кожата са от този тип. Тези жени са интересни с това, че гримът ги променя изключително. Колкото повече слагат, толкова по-неузнаваеми стават. Но не прекалявайте. Тук няма насищане на цветове - има само лек повей на цвят и нюанс. Когато сложите червило с цвят Marsala, разнесете го с пръсти, за да няма насищане. Не слагайте на очите, това ще е силно за лицето ви, по-скоро сенки в телесен, естествен цвят, за да се комбинира приятно.

Едно от най-важните неща - бъдете любопитни за себе се и търсете винаги по-добрата версия на това, което сте. Не се страхувайте да еспериментйраите, животът е шарен и когато добавяте нови нюанси, той може да стане още по-красив. Бъдете щастливи и усмихнати –красотата се зарежда от това.

* За повече информация: www.visioner.bg 

Снимки: pinterest

Webstage.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK