Жестоката цена на красотата в един свят управляван от мъже, Корея

"Beauty Recovery Room" е серия от трудни за гледане снимки, показващи лицата и телата на жени, които наскоро са претърпели пластични операции в следствие на социалния натиск в Корея.

Фотографът Ji Yeo показва една настина стряскаща и особено жестока тенденция. Международното дружество по естетична пластична хирургия през 2010 година обявява Южна Корея за страната с най-висок процент пластични интервенции на глава от населението в света. Това е култура, където мъжете са оценявани според финансовия им баланс, а жените по тяхната красота. Жените често попадали в капана на идеала за външна красота, опитвайки да се издигнат до него, идеал персонифициран в медиите, управлявани от мъже.

Снимките на тези корейски жени разкриват физическата цена за постигане на красотата, като се съсредоточават върху културата в тази страна и по-специално върху това, как жените прилагат този идеал върху себе си. Лягането под ножа, белезите и анестезиите вече не се смятали за рискови или екстравагантни.

Пластичната хирургия там се е превърнала в неразделна част от настоящата култура на страната и често се разглежда като неразделна стъпка в процеса на самоусъвършенстване. Комбинация от фактори е увеличила драстично броя на операциите в Корея и е довела до процъфтяване на пластичната хирургия, като се е създал набор от стандарти за жените, с натиск за придържането им към тях.

12345678910111213

Снимки: Ji Yeo

Webstage.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK