AIRBUS HELICOPTER H160

АВИАЦИЯ

Ако ви се налага да пътувате редовно със самолет, задължително хвърлете един поглед на новия Airbus Helicopter H160, най-модерната гама Airbus хеликоптери към днешна дата.

Ако Airbus Хеликоптерите са лидери в индустрията за производство на машини за бизнес или частни пътувания, то Airbus Helicopter H160 е несъмнено най-мощният от всички.

В този нов хеликоптер се комбинират технологиите на предишните Airbus 68 хеликоптери, като обаче Airbus Хеликоптери H160 е много по-изгоден икономически по отношение на горивото (20 пъти повече от другите), благодарение на своя Arano двигател на Turbomeca. Освен това има възможност за превозване на 12 пътници при крейсерска скорост от 185 mph.

Размерът на H160 Airbus също е революционен, тъй като теглото му е намалено до 5,5 тона, което го прави много по-устойчив на корозия и изисква по-малко поддръжка.

Модел 1 вече е завършил първите си тестове, а прототипът 2 на Airbus Хеликоптери H160 е в състояние да достигне максимална височина от 20000 фута.

Всеки Хеликоптери H160 Airbus е оборудван с най-голямата перка, разработвана някога, минимизирани са шума и вибрациите, макар да запазва своите аеродинамични свойства. Накрая биплан стабилизатор 9 бива инсталирана на всеки прототип за много повече маневреност и стабилност.

На Хеликоптери H160 Airbus предстои да разкрият още много изненади с бъдещата VIP версия за частни потребители. Уникалният дизайн бе избран от предложенията на участниците в конкурса за дизайн.

Все още не е известна цената на тези невероятни хеликоптери, но това, което се знае е, че трябва да извършат първия си полет през 2018.

Източник: themilliardaire.com
Снимки: airbushelicopters.com

9007 Преглеждания