15 необичайни приятелства, които ще ви разплачат

Много хора все още вярват, че животните са просто диви зверове, които се водят само от първичните си инстинкти и не са способни на чувства и действия, присъщи на човека. Но тези 15 примера на необикновени и безкористни приятелства между различни видове, ще ви накарат да преосмислите всичко, в което сте вярвали за фауната на Земята.

1. Африканският слон Bubbles и черният лабрадор Bella

unusual-animal-friendship-3-1

unusual-animal-friendship-3-2

unusual-animal-friendship-3-3

Въпреки „минималната" разлика в размера, слонът Bubbles и черният лабрадор Bella са станали истински приятели. Когато преди няколко години Bubbles е спасена от бракониери на слонова кост в Африка и е преместена в резерват в САЩ, тя веднага надушва, че с пазачът на парка Bella, са от една порода и оттогава двете са неразделни.

 

2. Жирафът Веа и щраусът Уилма

unusual-animal-friendship-10-1

unusual-animal-friendship-10-2

unusual-animal-friendship-10-3

Bea и Уилма са станали големи приятели по време на престоя им заедно в Busch Gardens в САЩ. И макар, че паркът е с размерите на няколко футболни игрища и нищо не ги задължава да делят малко пространство, двете са неотлъчно една до друга.

 

3. Кучето Tinni и дивата лисица Sniffer

unusual-animal-friendship-1-4

unusual-animal-friendship-1-5

unusual-animal-friendship-1-3

В момента, в който двамата се срещат съвсем случайно в горите на Норвегия, те се превръщат в най-добри приятели и изумяват стопанина на Tinni. Затова той решава да разкаже невероятната им история на целия свят.

 

4. Кучето Torque и бухалът Shrek

unusual-animal-friendship-2-1

unusual-animal-friendship-2-2

Torque осиновява Shrek, когато той е бил едва на 6 месеца. Малкото бухалче е открито премръзнало и гладно, но сега Shrek е здрав и силен и се радва на новата си майка, която го гледа като писано яйце.

 

5. Лабрадорът Фред и патето Денис

unusual-animal-friendship-4-1

unusual-animal-friendship-4-2

Нещата изглеждали почти безнадеждни за малкото пате Денис, когато майка му била изядена от лисица. Лабрадорът Фред и собственикът му Джереми обаче, откриват патето и го спасяват от сигурна смърт. В момента Фред и Денис са неразделни във всичко. Това не е първият случай, когато този красив четириног спасява сираче – преди време той намерил и една сърничка, на която дълго време бил детегледачка.

 

6. Кокошката Мейбъл и малките кученца

unusual-animal-friendship-5-1

unusual-animal-friendship-5-2

Заради травма на стъпалото Мейбъл била преместена от кокошарника в собствения дом на своите стопани. Там тя открила новите си любимци – две малки кученца, чиято майка предпочитала да тича из двора. Тогава Мейбъл решила да бъде тяхна бавачка и да ги топли, докато мама има друга работа.

 

7. Дакелът Milo и лъвът Bonedigger

unusual-animal-friendship-6-1

unusual-animal-friendship-6-2

unusual-animal-friendship-6-3

Milo приел Bonedigger като свой брат, когато той бил още малко лъвче. За съжаление се оказало, че Bonedigger страда от костно заболяване, което го оставило инвалид, но 5 години по-късно и 500 килограма повече, двамата все още са така неразделни, както някога.

 

8. Лисица и котка

unusual-animal-friendship-7-1

unusual-animal-friendship-7-2

unusual-animal-friendship-7-3

Тази любопитна двойка е забелязана от рибари, да играе на брега на езерото Ван в Турция. Не се знае много за тях, освен че са ужасно сладки и игриви.

 

9. Тигърът Шир Хан, мечката Балу и лъвът Леон

unusual-animal-friendship-11-1

unusual-animal-friendship-11-2

Тяхната история е наистина трогателна. Тримата били спасени от частен, нелегален зоопарк на наркотрафикант, който ги отглеждал в ужасни условия. Заради лошото отношение и нехайство на стопанина си, както и заради факта, че бил впряган като ездитно животно, Балу получил деформация на гърба. Може би защото тримата са страдали много заедно, сега те са най-добри приятели, а от отношенията им, можем само да се поучим.

 

10. Дивото прасенце Mani и малката Candy

unusual-animal-friendship-8-1

unusual-animal-friendship-8-2

unusual-animal-friendship-8-3

Mani била открита гладна и изплашена в област в югозападната част на Германия. Семейството, което я намерило я приютило у дома си, където Mani срещнала своята нова най-добра приятелка – Джак Ръсела Candy.

 

11. Гепардът Kasi и лабрадорът Mtani

unusual-animal-friendship-12-1

unusual-animal-friendship-12-2

Двамата се срещат в парка Буш Гардънс в САЩ, където, за всеобща изненада, се превръщат в най-сплотения екип. С времето обаче, Kasi все повече бил заинтригуван от женските гепарди, но и до днес не е забравил стария си приятел от детството.

 

12. Заек и елен

unusual-animal-friendship-9-1

unusual-animal-friendship-9-2

unusual-animal-friendship-9-3

Тази великолепна двойка била заснета случайно от фотографа Tanja Askani и са досущ като излезли от приказката за Бамби.

 

13.Орангутанът Suryia и кучето Roscoe

unusual-animal-friendship-13-1

unusual-animal-friendship-13-3

unusual-animal-friendship-13-5

Suryia и Roscoe живеят заедно в резерват за редки и застрашени видове в САЩ. И макар кучето да не е застрашено животно, служителите на парка приютили Roscoe, защото той нямал къде другаде да отиде. Така се зародило това необикновено приятелство.

 

14. Кучето Kate и елена Pippin

unusual-animal-friendship-14-1

unusual-animal-friendship-14-2

Pippin бил отгледан в частен дом, след като го открили сам в гората. Там той се сприятелил с домашния любимец на семейството – кучето Kate. Дори, когато еленът пораснал и бил върнат на свобода, той така и не забравил своя стар другар от детството, когото посещава и до днес.

 

15. Шимпанзето Anjana и малките тигърчета

unusual-animal-friendship-15-2

unusual-animal-friendship-15-3

unusual-animal-friendship-15-4

Тези две бели тигърчета били отделени от майка си, след като клетката им била наводнена от ураган. Сега те растат в компанията на своята бавачка – шимпанзето Anjana, която ги обгрижва като свои собствени деца.

 

 

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност