Мислите си, че сте видели предостатъчно селфита и вече няма нещо, което да ви изненада в сферата на авто-цъка? Е, както го е казал великият северозападен мозък: „Свет голем, шашкъни много!", така че не бъдете толкова убедени!

В Русия (Боже, в Русия! Защо ли не сме учудени?!) живеят двама младежи, Виталий Расков и Александър Ремнев, които местната полиция често смъква от покривите на най-високите сгради. Тези пичове обаче, нито са в перманентен запой, нито са отчаяни самоубийци. Наричат ги „ходещите в небето", заради странното им хоби, което ги кара да се катерят на 300-400 метра височина, без да използват никакви предпазни средства.

Виталий и Александър са покорили върха на Руската академия на науките, Московския държавен университет и то просто, за да се насладят на красотата на нощния хоризонт. В един момент обаче родината им става тясна (или в случая е по-правилно да кажем ниска) и въпреки засилените мерки за сигурност и охранителните камери, авантюристите успяват да отметнат в списъка си най-високата жилищна сграда в света - Принцес Тауър в Дубай.

50 9f134 63222176 orig45 1skywalking-photography-vitaly-raskalov-alexander-remnev-4Russian-Photographer-Takes-Vertigo-Inducing-Selfies-Atop-Dubai-Skyscraper-2skywalking-photography-vitaly-raskalov-alexander-remnev-2skywalking-photography-vitaly-raskalov-alexander-remnev-3skywalking-photography-vitaly-raskalov-alexander-remnev-5skywalking-photography-vitaly-raskalov-alexander-remnev-23skywalking-photography-vitaly-raskalov-alexander-remnev-24skywalking-photography-vitaly-raskalov-alexander-remnev-25