В продължение на няколко години, американецът Тим Мантоани заснема авторите на някои от най-емблематичните фотографии в нашата история. Кои са хората зад обектива, които за пръв път разкриват лицата си докато държат в ръце собствените си творби – вижте сами.

1 

1. Карл Фишер, Мохамед Али, Ню-Йорк, 1967 г.

2

2. Елиът Ървит, Сентръл Парк, Ню Йорк през 1974 г.

3

3. Джеф Уиденър, Пекин, 1989 г.

4

4. Роберто Салас - "Това е първата ми снимка, която направих на Че Гевара, януари 1959 г. Тогава бях на 18 години."

5

5. Хари Бенсън, Браян Ъпстейн, мениджър на Beatles, току що им е съобщил, че са на първо място в американските музикални класации, а аз заминавам на снимки с групата в Ню Йорк, 1964 г.

6

6. Дъглас Къркланд, Снимка от серията ми "Вечер с Мерилин".

7

7. Ник Ут, 8 юни 1972 г., село Транг-Банг, 9-годишната Ким Фук, южновиетнамските войски са опожарили селото й с напалм.

8

8. Давид Хюм Кенърли – първата среща на 5-ма президенти. Петима президенти в Мемориалната библиотека "Рейгън" в Сими-Вали, Калифорния, 4 ноември 1991 г.

9

9. Роксана Люит, Бляскаво парти в хотел "Плаза", Ню-Йорк, 1989 г. Супермоделите Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл и Кристи Търлингтън като "Не знам, не чух, не видях".

10

10. Лайл Оверко – Никой не очакваше, че този хубав топъл ден ще се превърне в кошмар и ще последва най-болезнения удар в сърцето на човечеството. Нито една дума не може да опише настъпилата трагедия, на която самият аз станах свидетел. Нищо друго не можех да направя, освен да снимам 11 септември така, че бъдещите поколения да разберат мащаба на това зловещо събитие, да усетят как невинността може да бъде покосена с един удар.

Повече фотографии от историята и личните разкази на техните автори може да видите на сайта на Тим Мантоани - www.mantoani.com

Източник и снимки ~ esquire.ru