Първата фотосесия на Кейт Мос на бял свят след 25 години

 "Kate Moss: Roll 1" през обектива на David Ross

800x1200xkate-moss-young3.jpg.pagespeed.ic.PqH2zsl-ie

Сара Дукас е жената отговорна за откриването на Кейт Мос след случайна среща на едно летище.Тогава тя кани крехката 14 годишна Кейт да подпише договор с наскоро създадената от нея модна агенция Storm Models.

Тогава Сара Дукас се объща към своя близък приятел, световно известния фотограф David Ross, да направи първата фотосесия на младия модел. Едва ли някой подозира, че това младо момиче ще се превърне в една от модните икони в глобален мащаб.

800x1200xkate-moss-young5.jpg.pagespeed.ic.QrEbwYb5B-  

kate-moss-young6

800x1200xkate-moss-young4.jpg.pagespeed.ic.YNTRJrvkgG

Снимките са направени през далечната 1988 година, като фотографът ги преоткрива преди седем години в един стар куфар с негативи. Тази година през октомври фотосесията 'Kate Moss: Roll 1′ бе представена публично, за да отбележи 25 години от началото на кариерата на супермодела, както и нейния 40-ти рожден ден.

„Тя беше различна от всеки друг образ,които някога съм срещал и това ми действаше освежаващо. Тя беше готино хлапе, естествена и лишена от нервност. Тя имаше отношение и израз, които, имам чувството, постигаше без усилие." казва за нея David Ross.

800x1200xkate-moss-young1.jpg.pagespeed.ic.WIcU3ZJGC

800x1200xkate-moss-young2.jpg.pagespeed.ic.9aGsC92zvY

"Кейт Мос : Roll 1" е представена на 30 Октомври в Lawrence Alkin Gallery, Soho, Лондон

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност