Взимали ли сте някога хапче на Dior, Chanel, YSL или Prada?

200  201

Steve Kraitt е страхотен дизайнер от Лондон, специализиран в рекламна, търговска и концептуална фотография , който е създателя и на тези невероятни дизайнерски лекарства.

Серията от снимки "Designers Drugs" на Kraitt ни показва точно как можем да станем обсебени от високият клас търговски марки или пък не. Новосъздадената фотосесия ни кара да вникнем в дълбокия смисъл на зависимостта в по-широк мащаб.

В сравнението с наркотиците, дизайнерска дрога е най-малко показателна за така нареченият "луксозен шок" на новобогаташите и кривото възприятие на на брандове с градена им от десетилетия история за стил. Манията към модата не се ограничава само в тази категория хора, днес тази зависимост е обсебила много мъже и жени в цял свят.

Фотографът цели по много агресивен начин да фокусира общественото мнение към една тема, като категорично заявява своята позиция, тема върху която си струва да се замислим. 

Модата и нейната всеобхватност е най-красивият почерк на самоопределяне, но само, когато е в разумни възприятия, без подчинение граничещо със зависимост.

202  203

204  205