Интервю с руското дуо

Ако модната фотография ви е страст, би трябвало да обърнете внимание на двойката модни фотографи Андрей Яковлев и Лили Алеева. Московският творчески тим значително се откроява сред тълпата артисти, което се дължи на техния изискан „art nouveau“ стил. Произведенията им са препратки към епохата на класическата живопис, като успяват да комбинират фотография, изкуство и реклама в една съвършено различна гледна точка.

Как започнахте да се занимавате с фотография?
Страстта ми към фотографията започна на десетия ми рожден ден, когато ми подариха фотоапарат Smena 8M. След дипломирането си започнах да уча в колеж, като в същото време започнах да подготвям и фотографското си студио. Завърших през 1981 г. и веднага започнах работа в него. В Русия, през тези години, традицията беше хората и семействата да се снимат в студио. Работата беше трудна, но много ми помогнаха уменията, които усвоих в училище. От тогава работя като фотограф, ако не броим военната служба.

Как започнахте да работите заедно и какви са вашите роли в съвместната работа?
С Лили работим заедно от 1997 г. Докато учеше в университета тя работеше като гримьор и фризьор, с фокус върху графичния дизайн и рекламата. След дипломирането си започна работа като художествен режисьор. Ние обсъждаме заедно идеите си, съставяме план, избираме модели и общо взето всичко правим заедно. Ние сме семейство.

Каква е темата във фотографиите ви?
Основно работим в рекламата и модата.

Кой и какво ви вдъхновява?
Вдъхновяваме се от изкуството, модата и киното. Любимите ни художници са Рафаел, Микеланджело и Пикасо. Когато пътуваме по света прекарваме много време в галерии и музеи, търсейки вдъхновение.

Как бихте описали работата и стила си на някой, който никога не го е виждал?
Нашият стил е да разказваме истории чрез фотографии. В рекламата измисляме история, която позволява продуктът безпроблемно да се слее с реалността.

Какви са емоциите, които се опитвате да предадете?
Всяка емоция е различна. Основното нещо, което се опитваме да уловим е, че каквато й да е емоцията, то тя е напълно човешка.

Кой е любимият ви проект до сега?
Любимият ми проект е винаги този, върху който работя в момента.

Кое е най-важното, за да станеш велик моден фотограф?
Талант, талант.

PASCHA

PHOTOGRAPHER: ANDREY YAKOVLEV
Art director: LILI ALEEVA
MODELS: Ksenia Makhova  (AVANT Models), Daria Milky (GRACE Models), Karina Kiseleva
HAIR STYLE: EVGENIA DUBCHAK

MAKE UP: LILI ALEEVA
STYLE: HANNA YATSKO, RUSLAN SHAKUROV
Producer: KSENIA TIKHOMIROVA
for rublev.com

Източник: ronniespirit.com