Деца на Слънцето ~ Африканските номади на Mario GЕRTH

ВИЖ ГАЛЕРИЯ 12 снимки

„Sons and Daughters of Wind” – с това поетично заглавие, немският фотограф Марио Герт представя портретите на коренните жители на Африка. Неговото забележително пътешествие из горещия континент продължава повече от 4  години, през които Марио създава своята необикновена колекция от фотографии. С интимни портрети и впечатляващи кадри на последните номади в Африка, Герт разказва истории за красотата, обичаите и естествения ход на живота и ни кара да осъзнаем ценността на съкровеното сърце на Африка, което времето неумолимо заличава.

Немският фотограф представя синовете и дъщерите на вятъра в цялото великолепие на колоритните им традиции и накити. Млади и стари, момичета и момчета, майки и мъже в разцвета на силите си – хората на Африка застават пред обектива искрени и истински. От шепата хора, обитаващи поречието на река Омо в Етиопия до туарегите на Мали и Буркина Фасо, през Кения, коренното население на Южна Ангола и племената на Северна Намибия, Герт документира техния живот – от божествената хармония сред пясъчните дюни, до горчивото им съществуване на ръба на света.

„В Африка, няколко поколения с неуморен труд са създавали, а днес пазят това невероятно наследство и неописуема красота. Номадите на Африка живеят един мъдър, простичък и удовлетворяващ ги живот. Хоризонтът е техният дом, а те самите – деца на слънцето. Дъщери и синове на вятъра.”

Снимки: Mario Gerth via boredpanda.com

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност