Базираното в Токио архитектурно студио Torafu Architects, наскоро завърши новият магазин на австралийската марка продукти за грижа върху кожата, Aēsop в Kyoto, Япония.

Разположен на оживена търговска улица в центъра на Kawaramachi, с площ от 86 кв.м., магазинът се състои от две нива, водеща за продажби на дребно малка дневна зона и магазинна част на партерно ниво, както и галериино пространство на горния етаж.

Архитектите се възползват максимално от оригиналната структура на помещението. В резултат на това, откритият бетон и неравните повърхности на стените са запазени и включени в цялостния дизайн . За допълване на този избор е използването на материали с естествената палитра от цветове, а стратегическото използване на стъкло, предизвиква чувство чистота , напомняща на хладно течаща вода. Със своята цялостна, спокойна атмосфера , магазинът е в пряка противоположност на натоварената и цветна улица отвън.

Основано през 2004 година от Koichi Suzuno и Shinya Kamuro, Torafu Architects е судио, отличено с повече от 15 награди за своите интериорни, архитектурни и дизайнерски проекти . Дуото се занимава и с изложбено пространство и продуктов дизайн, пространствени инсталации, както и правене на филми.

123456.1  6.2

67891011

Aesop Kawaramachi, Kyoto, Япония

снимки:Takumi Ota
архитектура: Torafu Architects
площ: 86 sqm
завършване на проекта: декември, 2013