Качеството ни на живот е силно повлияно от качеството на архитектурата, в който живеем и който ни заобикаля. Този проект се основава главно върху връзката между човека и околната среда и е представен от една архитектура идея, в които индивидуалното благосъстояние и устойчивостта на околната среда са тясно свързани.

01
Архитектурно студио начело с Luca Curci е проектирал този впечатляващ силует, основан на концепцията за "Органични градове" за Обединените арабски емирства. Иновативният проект е организиран в две групи: "органични сгради" на земята и "луни" в морето. Органичните сгради са част от нов вид мегаполис адаптиран в града, в които се смесват и сливат жилищни елементи и хотели с бизнес дивизии, места с магазини и забавления със зони за отдих, културни обекти с обществен живот.

02
Първите сгради са напълно организирани за всякакъв вид услуги на разположение, с голямо внимание към реален социален живот. Повече от 800 000 кв.м са предназначени за хотели, спа и уелнес зони, 6 300 000 кв.м. за търговски центрове, галерии , музеи, 4 500 000 кв.м. за офиси и други социални услуги.
Най-високата сграда ще достигне 470м. , а втората и третата от първата група на земята последователно ще са по-ниски на височина. Най-високата "Луната" в морето ще достигне 190 метра, докато втората 115м. и третата 90.

03040506
"Луните" в морето са разделени на три вида: по-малките са частни резиденции с подход единствено от морето и от въздуха, средните са хотели, които могат да бъдат достигнати от морето, пътят и въздуха, а най-големите ще имат, както резиденции и хотели, така и частни апартаменти.

0708

LUCA CURCI ARCHITECTS се занимават с архитектурен дизайн, структурни изчисления, биоклиматично планиране и зелено строителство, консолидации и преструктуриране, архитектура и монументална реставрация, дизайн на градска среда, дизайн на мебели, както и интериорен и промишлен дизайн.