Елегантно актуализиран апартамент от 1860 година в седми район на Париж

1

Датският дизайнер и собственик на известен мебелен магазин в Париж Klavs Rosenfalck, възражда едно забравено бижу от 19-ти век, като му създава нов блясък и модерна градска визия.

2

Когато през 2008 година той посещава удобният 2300 кв.м. дом за първи път, вижда, че оригиналната архитектура е оцеляла невредима през годините, въпреки износването му. 

7

"Подовете трябваше да бъдат ремонтирани, картините да се почистят, да се инсталират нова отоплителна, ВИК и електрическа система. Куките на тавана за полилеите никога не са били електрифицирани", помни той, "което означава, че последните тела, които висяха в приемните зали, бяха за свещи."

3

Трапезарията, Rosenfalck припомня,че е била направена в "стил Лудвиг II, гоблени по всички стени и оцветени стъклени прозорци към улицата, имаше и отвратителен радиатори навсякъде. Беше като в приказката Спящата красавица."

4

Дизайнерът решава да "омекоти" възстановените стаи от разпада и линейната геометрия на ламперията и паркета със съвременни мебели, като се спира на S-образен диван от Vladimir Kagan, скулптура от дърво на бразилския художник Joаo Galvаo и от бронз на Arno Breker.

58

"Украсата присъстваше навсякъде в жилището", казва Klavs Rosenfalck, "част от нея покрита със 150 годишна мръсотия, беше толкова трогателно."

6

 източник: elledecor.com