Добил популярност в цял свят, празникът Хелоуин води своето начало от келтския езически ритуал Самайн (Samhain) и съвпада с честването на католическия ден на Вси светии. През V век преди Христа в келтска Ирландия лятото е свършвало официално на 31 октомври и на този ден се е чествала келтската Нова година. Тази нощ обаче, била най-страшната в годината, защото келтите вярвали, че в нощта срещу Нова година се отваря границата между мъртвите и живите, и сенките на починалите хора навестяват земята.

За да не станат жертва на мъртва сянка, хората гасяли огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно - обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията, преминали отворената граница към живия свят. На духовете оставяли храна, за да се нахранят и да не настояват да влизат в дома.

1

Забавната традиция на Хелоуин да се издълбават фенери от тиква, е свързана с поверието, че страшните им лица прогонват злите духове надалеч. А според друга версия запаленият огън вътре в тиквената кора символизира заблудените души, заседнали между земята и небето.

У нас, Хелоуин е една възможност да проявим творчество и въображение, да украсим дома си и да се забавляваме цялото семейство заедно.

Лесни, забавни и креативни идеи за „страшно" настроение с фенери от тикви.

5

2 3

4

6

7

8

9 10

11    12

13

15

16

17

18

29

20

21

22

28

24   25

27  26

33

31  32

Пожелаваме ви весел Хелоуин, изпълнен с тайнствени приключения, пълни кошници с лакомства и вълнуващ маскарад.