Старите европалети се оказаха истинска находка за ценителите на артистичните интериорни идеи. В последно време виждаме всевъзможни оригинални решения и превъплъщения на тези, на пръв поглед, безполезни дъски, превърнати в дивани, маси, етажерки и дори рустикални тапети.

Wooden-pallet-wall-1024x680

Дървените стени придават една селска романтика и уют на дома, а най-хубавото е, че изглеждат еднакво добре и в къщата и в апартамента. За да се сдобиете със стена от палети, се изискват съвсем малко труд и още по-малко средства.

Theas-Landing-DGM

Като за начало се снабдете с достатъчен брой палети. Съвсем не е задължително те да са нови, стига да са здрави. Може да ги откриете както в пунктовете за строителни материали, така и при търговците на едро.

pallet collage

След като сте набавили европалетите, се заемете с тяхното разглобяване. Внимателно отделете всички дъски и ги почистете. С помощта на специална пила, пригладете всички несъвършенства. Дървесината се обработва с масло и полиуретанов лак или боя, за да го предпазите от външни влияния и да го съчетаете с интериора.

DSC 0438

photo-719x719

Измерете дължината на стената си и изрежете отделните дъски с точните им размери, така че да паснат върху нея. Важно е предварително да обособите и места за контактите и ключовете.

Pallet011

DSC 0456

Reclaimed Barn Siding mixed color wall