God Save the Queen

1

3  2

Кралицата – символ, власт, традиция, фанфари. Едва ли преди няколко века, кралете и кралиците са имали щастието да управляват дълго и да се радват на също толкова дълъг живот. 89-годишната ЕлизабетII, днес празнува един непоклатим факт – тя е най-дълго управляващия монарх в историята на Великобритания. 63 години 216 дни. През главата й са минали безброй церемонии, щастливи събития, един провален атентат, приветствия от яйца, гафове от страна на принц Филип, нелицеприятни истории от личния живот на наследниците й, истински драми. Дали се е справила достойно с всичко това – времето ще покаже.

Днес, 9-ти септември 2015-а, времето се занимава с нейния личен кралски рекорд. А британските медии не пропускат да припомнят някои от особеностите на Кралицата Елизабет II – разбира се, с тънък английски хумор

***
§ По време на Олимпийските игри в Лондон, Кралицата демонстрира върховна спортна форма и прояви симпатично чувство за хумор, скачайки с парашут в мини-филма за James Bond – но къде, за Бога се приземи Her Majesty!? Бог да пази Кралицата!

James Bond and The Queen London 2012 Performance

§ Не е само вълнообразното помахване с ръка по време на публични изяви – Кралицата има и друг приятен навик – да пие джин и Dubonnet точно преди обяд.

§ Съпругът й, принц Филип, Херцог на Единбург - на 94 години, гальовно нарича своята съпруга „Зелчица".

10  11

15  14

5

6

§ Кралицата е строга – постоянно инспектира Двореца и нарежда да се гасят лампите, за да се пести от електричество.

§ Организираните от Кралицата градински партита са толкова много на брой и внушителни, че това я прави най-великата домакиня на света, независимо от факта, че не трябва да почиства след гостите.

18queen elizabeth ii coronation ceremony 1953 1

21  22

§ Тя е практична жена – винаги носи в чантата си портативна закачалка, за да не се чуди, къде по дяволите, да си остави чантата.

§ Тя е съвършеният посланик на остаряването с финес и преди 20 години взe решение да спре с боядисването на косите си.

12  17

24  20

Освен Кралица, тя е обичана съпруга, майка, баба и прабаба.

По материал на www.telegraph.co.uk 
Снимки ~ huffingtonpost.com, nydailynews.com,pinterest.com