Гениалните фотографии на гениалния режисьор

Стенли Кубрик бе един от най-големите, от култовите кинорежисьори на нашето време. Всичките му филми се смятат за шедьоври и продължават да се гледат с наслада и увлечение – „Лолита“, „Спартак“, „Сиянието“, „Портокал с часовников механизъм“, „Широко затворени очи“ и други показват умението му да твори във всеки жанр и стил.

През целия си живот Стенли Кубрик снима – занимава се с фотография и кино, утвърждавайки се неусетно като един от класиците на седмото изкуство. Работи извън пределите на Холивуд, като не се съобразява с никого, освен със себе си.

Когато е на тринайсет, неговият баща му подарява фотоапарат, което запалва интерес в него към фотографията. На 17 вече твори шедьоври.

Докато е още ученик е избран за училищен фотограф. Започва да търси работа като фотограф на свободна практика и до завършването си продава снимки на култовото по онова време списание „Look“, в което по-късно става стажант фотограф, а малко по-късно щатен фотограф. Тогава е само на 17 години и това го прави най-младия фотограф в историята на списанието, за което прави около 27 000 снимки.

Stanley Kubrick

Снимки: visualnews.com, pulptastic.com