Родена в аристократична британска фамилия с кралски произход, Даяна е четвъртото дете на Джон Спенсър, виконт Алтроп и почитаемата му съпруга Франсис, която израства в кралското имение Сандрингам и получава образование в Англия и Швейцария.

През 1975 г. нейният баща наследява титла и става 8-ми граф Спенсър, а най-малката му дъщеря изгрява пред света като Лейди Даяна Спенсър през февруари, 1981 г., когато е обявен годежът й с принц Чарлс.

Като принцеса на Уелс, Даяна поема кралските задължения да представлява Кралицата по света и с лекота печели обожанието и уважението на милиони хора. С активната си благотворителна работа, скромно поведение и впечатляващ стил, лейди Даяна се превръща в най-обичаната съвременна принцеса. Медиите не се свенят да представят емоционалната Даяна и всичките й преживявания – от най-щастливите мигове на сватбата й с Чарлз, раждането на двамата им синове Уилям и Хари, до драматичната раздяла с кралското семейство, връзката й с египетския милионер Доди Ал Файед и фаталната нощ на 31 август 1997 в Париж, когато двамата изгубват живота си.

Лейди Ди се превръща в Кралица на сърцата, а следващите снимки от 80-те години, представят всички нюанси на деликатната й душа и бляскава харизма.

Снимки: vintag.es, pinterest.com, theplace2.ru