"Знаете ли как наричам своя вибратор – селфи!" ~ Барбара УОЛТЪРС

Сексът в очите на известните жени

Впечатлението, което се натрапва от културата наоколо е, че сексът е за млади хора. Оставаш с чувството, че минеш ли 50-те, интимността се превръща в табу, спомен, химера. И най-добре да минеш само на целувки. Като в самото начало.
Но да остаряваш, не означава автоматично да забравиш и отхвърлиш част от тялото, преживяванията и емоциите си. По данни на Националния център за проучване на обществено мнение на САЩ, 62 % от хората между 57 и 64 години са сексуално активни, а сред 75 – 85-годишните – този процент е все още впечатляващ – 38 % при мъжете и 17% при жените. Е, сексът живее дълго.

Навярно за всички е любопитно, дали тези хора се наслаждават на сексуалния си живот? Все пак имат дълъг и богат опит. Откровените разговори за секс обикновено са рядкост, особено когато си минал от другата страна на младостта. Но следващият списък със смели и забележителни жени, опровергава свенливото и завоалирано отношение към това сладко удоволствие.

Барбара УОЛТЪРС, 85 г.
Малко себелюбов? Да, разбира се!
Да, Барбара Уолтърс има вибратор, което призна пред гостуващата в шоуто й звезда Упи Голдбърг. Срамно ли е да имаш вибратор – не. Срамно ли е да признаеш – навярно не е много лесно. Е, щом 85-годишна знаменитост може да признае в национален ефир това, не се срамувайте от интимния си живот - дори да е малко самотен.

 1dolly parton 2helen mirren

Доли ПАРТЪН, 69 г.
​Бог ни е дал умението да го правим, затова нека го правим.
"Ако Бог ни беше създал, за да летим, той щеше да ни даде крила. Нека се осланяме на онова, което ни е дал като хора. Никога не съм смятала секса за мръсно нещо". Това е признанието на кънтри-легендата Доли Партън. През 1995 г., сладкопойната блондинка споделя в своята автобиография „Dolly: My Life and Other Unfinished Business", че ние хората сме благословени да имаме това удоволствие – затова нека го използваме. То е естествена част от живота и не трябва да бъде обсъждано с чувство на срам и вина.

Хелън МИРЪН, 69 г.
Обичам да гледам стриптийз.
"Обичам секси-нещата. Харесва ми да гледам секси-снимки, харесвам книгата на Мадона за секса, обичам Лейди Гага". Това казва гранд-дамата на Британското кино и театър. Жена, която никога не се е омъжвала, няма деца, но обича живота, изкуството и секса. В интервю за списание Times, тя споделя за търсенето, като път към по-добри, истински и дълбоки сексуални изживявания.

 3sophia lorenjpg 4goldie hawn

София ЛОРЕН, 80 г.
​Сексуалността не в това как изглеждаш, а в начина, по който се чувстваш.
Неостаряващият секс-символ споделя, че сексът е състояние на ума. И няма нищо общо с пищността на гърдите или изкушението на устните. И не става дума за ограниченията на възрастта, за забраните и размерите. Помага ли тук артистичността – разбира се, но много по-важно е да останеш искрен.

Голди ХОУН, 69 г.
Най-добрият партньор е онзи, коюто те кара да се чувстваш секси.
Нейната 30-годишна любов с актьора Кърт Ръсел е пропуснала бракосъчетанието, а Голди признава, че да има в живота си такъв мъж е много повече, отколкото да носи сватбена халка. "Обичам да бъда независима, да бъда неговото момиче и мисля, че това е секси. Той ме кара да се чувствам секси. Аз не го притежавам и нямам хартийка, която да доказва това. Но да чувстваш, че някой е истински посветен на тази любов, да вярваш в него и да обичаш – това е толкова силно".

5jane fonda 6joan rivers

Джейн ФОНДА, 77 г.
Понякога най-добрият секс изисква планиране.
"Едно от интересните неща на остаряването е спонтанността – по-точно онова, което остава от нея. За да няма изненади, по-добре да си подготвен. Само защото си готов да участваш, не означава, че винаги можеш да „скочиш" в секса. А като решиш, колко дълго искаш да е представлението – внимателно трябва да избереш нужните хапчета", съветва Фонда.

Джоан РИВЪРС, 1933 - 2014
Разговорите за секс са полезни.
"Обвинявам майка си за бедния и скучен сексуален живот, който имах. Всичко, което тя ми каза – мъжът е отгоре, жената - отдолу". Това споделяше жената, която винаги се шегуваше със секса и го поставяше в най-спорната зона в отношенията между мъжете и жените. Нейното мъдро заключение – ако не разговаряме и споделяме какво искаме в леглото, можем да пропилеем дълго време в напразни очаквания и разочароващи пози.

8Joan Collins 9MERYL STREEP huffingtonpost.com

Джоан КОЛИНС, 81 г.
Добрият секс означава добра връзка и добри отношения.
Английската дама и актриса го казва най-добре в един от епизодите на
"Britain's Loose Women" /2014/. "Когато сексът не е единственият генерален аспект в една връзка, той е важна част от начина, по който проявяваме човешката си същност и навярно ключ към завършеното, пълно човешко удовлетворение".

Мерил СТРИЙП, 66 г.
Сексът те кара да се чувстваш щастлив.
"Всичко, което ни прави истински щастливи е толкова просто – любовта, сексът и храната". Това е философията на обичаната холивудска актриса, а ние напълно й се доверяваме.

По материал на mic.com
Снимки: Dolly Parton-usmagazine.com, Helen Mirren-thehshq.com, Sophia Loren-lapanxadelbou.blogspot.com, Goldie Hawn-perfectpeople.net, Jane Fonda-wallconvert.com, Joan Rivers-people.com, Barbara Walters-huffingtonpost.com, Joan Collins-vettri.net, Meryl Streep-huffingtonpost.com