Пребивавала в Лондон, Ню Йорк, Рио де Жанейро и Париж, Парис Дейвис разглежда преживяванията си в тези космополитни места, като взаимоотношения с бивши и ги описва така:

(Marc Chagall, "Paris Through the Window", 1913)

1. Лондон "Сигурната връзка"

Първо беше Лондон – сигурната „крепост". Този град ме накара да се почувствам вкъщи от първия момент със своята фамилиарност. Този, който ме накара да мисля, че не трябва да ходя никъде другаде, защото той имаше всичко, което ми е необходимо. Връзката беше вълнуваща в началото и отвори един свят на възможности и трайни отношения. Лондон е този, който в крайна сметка ме пусна и ме насърчи да изляза и да проуча, защото бях твърде млада и авантюристична, за да се устроя. Той не е подходящ за мен в момента, но аз все още го виждам достатъчно често, и все още мисля, че ще се върна към него отново един ден.

2. Ню Йорк "Този, който си отиде.."

След Лондон, отидох в Ню Йорк. Вихрушка от вълнения и трепети от самото начало. Той ме бутна извън границите ми и ме накара да опитам неща, които самата аз никога не бях правила, показа ми безброй нови преживявания и ме накара да „хлътна" напълно. Ню Йорк беше забавен в отношенията ни, но със сигурна дата на изтичането им. Знаех, че ще трябва да го напусна, но той разби сърцето ми, когато го направих. Той е този, към когото съм пристрастена и за когото все още мисля най-много, този, който подтиква съзнанието ми да си задава въпроса "какво щеше да стане ако бях все още там ..."

3. Рио де Жанейро – "Съблазнителният Любовник – Еднодневка"

Последва Рио, моята страстна латино любов. Тази, която ме накара да се чувствам най-уверена в себе си, чрез обсипване с комплименти на всяка моя крачка. Рио е този, който ме накара да се усмихвам романтично, да се смея с пълен глас, да танцувам, да бъда щастлива. Не живеят никакви негативни чувства към този град в мен, само добре прекарано време и страхотни спомени. Той не е този, с когото мога да се видя в сериозни отношения, но е този към когото ще се връщам винаги заради забавленията и романтиката.

4. Париж – "Романтичният Джентълмен"

И тогава дойде Париж, новата романтична възможност. Макар и срещата ни да беше най – кратката от всички, тя бе достатъчна да е всичко, което е необходимо да ме помете, като вихрушка със своя чар, красота, интимност, незабавни искри от възбуда и най- истински усет към l'Amour . Въпреки, че е малко по-срамежлив, предпазлив и старомоден от това, с което съм свикнала, той възбуди любопитството ми да се върна скоро. Още „живеят" пеперуди в стомаха ми и това е достатъчно за сега.

Ако някъде съществува хибрид на всички тези личности, то това ще е мястото, където ще живея в хармония . Това би бил градът, където аз ще стъпя в брак веднага!

Автор: Парис Дейвис

Картина (заглавна): Pablo Picasso and Sebastìa Junyer-Vidal arrives to Paris, 1901, Pablo Picasso