01israeli female soldiers

Топ 12 на най-впечатляващите нежни войски

Армията – мъжествена и силна. Но това не значи, че в стройните й редици няма място за жени. Представяме си грубиянки, но истината е доста по-изтънчена. Женските сили са въоръжени с очарование и стройни фигури, от които ние сме възхитени и респектирани. Три пъти „Ура!" за най-красивите сестри по оръжие. Peace!

***
12. Армията на Норвегия
12 norway

Традицията жени да служат в армията на страната датира от 1938 г. – тогава те са били част от всички военни формирования. През 1947 г. с политическо решение, техните позиции се променят и жените получават право да служат единствено на цивилни постове. През периода 1977 – 1984, нежната сила на Норвегия отново засилва позициите си, а през 1995-а им е позволено да служат в морския флот – някои от тях са командири на подводници.

11. Армията на Канада
11 canada

По време на Първата и Втората Световни войни, военнослужещите жени в Канада са били ограничени с дейности, свързани единствено с комуникациите, превозването на тежки съоръжения и извършването на медицински операции. През 1965 г. на тях им е разрешено да участват в три подразделения на военните части на страната - броят им е ограничен до 5000. Най-накрая, през 1982-а, жените получават пълно право да се интегрират и участват в канадските въоръжени сили.

10. Британската Армия
10 uk

Началото на военната служба на кралските поданички е дадено през 1990-а, но те нямат право да участват в бойни операции в армията, морската пехота и авиацията.

9. Армията на Полша
9 poland

През 1938 г. правителството на Полша гласува закон, даващ право на мъже и жени да постъпват като доброволци в армията, но с ограничени функции – като медици и на служба в артилерията и комуникациите. През 2004-а, на жените е разрешено да служат професионално в полската армия - през 2007-а в нея вече има 800 жени, 500 от които офицери. Две военнослужещи са получили чин „полковник", една е достигала до генералско звание.

8. Републиканската армия на Чехия
8 czech

За разлика от годините на двете световни войни, когато на жените е било позволено да участват единствено като медицински персонал, свързочнички и
екипи в наземните военни бази, в днешно време, женската сила на Чехия е равноправен участник в армията на страната и с особени почести щурмува военно-въздушните сили на Родината си.

7. Армията на САЩ
7 us

Началото на женската инвазия във военните сили на САЩ е дадено през далечната 1775 г. Те се грижат за ранените и оказват помощ в лагерите. През 20-ти век всичко се променя и жените получават съществена роля в различни военни операции. От 2012-а, повече от 165 000 дами са на служба във въоръжените сили на САЩ, а над 35000 от тях са офицери.

6. Армията на Украйна
6 ukraine

3% жени сформират въоръжените сили на на Украйна, а общият им брой е 18000 дами. 7% от тях са офицери.

5. Армията на Швеция
5 sweden

Жените постъпват на служба в армията от 1924 г. – само като доброволки. През 1989 г. те имат пълни права да застанат рамо до рамо с мъжете в шведската армия и да участват в бойни действия. В момента, дамите сформират 5% от военната мощ на страната.

4. Aрмията на Австралия
4 australia

1899-а е годината, в която жените влизат с маршова стъпка в армейските части на страната – разбира се, единствено като медицински персонал – така е до Втората световна война. През 1942 г. тяхната роля става по-отговорна и им позволява да бъдат част от екипажите на подводници. През 2011-а правителството разрешава на жените да участват и във военни действия.

3. Израелската армия
3 israel

Жените в Израел са задължени да служат в националната армия след навършване на 18 години. По официални данни, те представляват 31% от състава на въоръжените сили в страната.

2. Армията на Русия
2 russia

В състава на армейските части на Русия, 10 % се падат на жените – тяхната численост варира от 115000 до 160000 и тази многобройност е придружена със сериозна конкуренция по отношение на хубостта им. Най-красивата жена в тези стегнати редици получава ранга „Мис Руска Армия". Какви облаги носи това – остава военна тайна.

1. Армията на Румъния
1 romania

Те навярно не са най-силните и способни военни в света, но притежават нещо повече от останалите нежни армии. Според официално проучване, източно-европейките водят тази тежковъоръжена класация с над 17% от вота на гласувалите за най-красиви женски войски в света.

Източник ~ orzzzz.com, снимки ~ royalounge.com