В повечето пост-апокалиптични филми, когато по пустите улици на Ню Йорк или Токио, дълго след като хората са изчезнали, а сградите са пусти, виждаме как природата отново процъфтява. Дървета и растения се издигат от тротоарите, диви животни като елени, мечки и лъвове дебнат от развалините, но никога не сме подозирали, че ще се натъкнем на подобна гледка извън кино залата.

В един изоставен търговски център в Банкок, професионалният готвач и фотограф Джеси Роквел открива изцяло различен поглед върху живота след апокалипсиса – риба.

"New World" някога е бил страда на 11 етажа, от които след като е установено, че са в разрез със закона за строителството, са съборени 7. Още недовършен, през 1999 молът е опожарен, а разследването се протака с години, заради съмнения за умишлен палеж от страна на конкурент в областта.

Търговският център остава напълно безлюден до началото на 2001 година, когато неизвестен мъж решава да го превърне в развъдник за риба. Първоначалната малка популация от сомове започва да процъфтява и резултатът сега е самоподдържащ се и удивително населен градски аквариум, почти като този във Валенсия, но без атракциите и ресторантите.

photo-2photo-3photo-4photo-5fish-extra-2fish-extra-1photo-1