Според сватбените експерти, тази година се очертава да бъде годината на рустик сватбите. Причините все повече влюбени да ги предпочитат се крият в ниските разходи по организацията им, както и в непретенциозността и усещането на свобода, която струи от този стил.

DSC 2744

Ако сте от авантюристите, които обичат традицията, но повече копнеят да изучават и изследват, то със сигурност това е вашата сватба. Но преди да се впуснете в планирането и подготовката, е важно да знаете няколко подробности.

Мястото

Най-подходящото място за сватбеното тържество в рустик стил е на открито – в гората, на полето или в градината. Колкото по-близо до природата, толкова по-добре. Представете си бали слама, декорирани с ръчно направена украса от рециклирана хартия или стари вестници, маси от ковано желязо, винтидж столове, висящи от клоните на дърветата газови фенери... всичко това, ще внесе още повече настроение в най-важния ден от живота ви.

L1018804

Adirondack Inspired Wedding 4

romantic-outdoor-wedding-burlap-draping-ceremony-decor.full

rustic-pink-green-purple-garden-wedding-inspiration-board

 

Цветовете

rustic-wedding-colors

От съществено значение е да подберете цветова палитра, която да подхожда на вашия рустик декор. Придържайте се към нюанси и вариации на шампанско, резеда, бор, тъмносиво, лилаво и кафяво – цветове близки до природата. Избягвайте яркото и прекалено светлото.

rustic-wedding-decorations

rustic-winter-wedding-ideas

 

Декорацията

Чарът на рустик сватбата е нейното внушение за земна свежест, затова правилната декорация включва естествени материали като зебло, канап, рафия, житни класове, слама, дърво, кора, пресни плодове според сезона, сушени билки и прочие. Цветните аранжировки са направени от диви цветя, сякаш набрани от полето или градината. Съдовете – буркани, дървени сандъци, стари съдове – сребърни, глинени или рисуван порцелан. Фенерите задължително са от ковано желязо, а ако са ръждясали още по-добре.

burlap-wedding-favors-mason-jars  full

burlap-wedding-invitations-for-rustic-weddings  full

ringbearer

Wedding 4

rustic-wedding-reception-details-tablescape  full

green-red-wedding-decorations-590x455

rustic-chic-wedding-ideas-burlap-ring-bearer-pillow  full

Kunz Kunz Brianna Venzke Photography BRI6147 low-590x392

il fullxfull.266863975

 

Роклята

Забравете за воалите и обръчите! Сватбената рокля трябва да бъде в унисон с цялата атмосфера, затова изберете нещо по-семпло. По-грубата дантела е отличен избор, също и цветните обувки в стил 60-те.

ae08693b36cfea291ac2e0a7313e6fe2

turquoise-shoes-for-wedding-

fantasy-rustic-bride

L1019225

lace-rustic-wedding-gown

Jess-Kevins-Wedding-24

open-back-lace-wedding-gown

 

Тортата

Разбира се, тя също трябва да бъде съобразена с кънтри обстановката.

img 6257-e1361024549603

wedding-reception-decor-rustic-elegant-neutral-tones-dessert-table

Rustic Wedding on Site

rustic-wedding-cakes-1