Нашето тяло през цялото време ни говори – вслушваме ли се в него?

body1

Всяка наша клетка реагира на всяка наша мисъл и дума... Ние самите, създаваме своите болести в телата си. Тялото, както и всичко останало в живота, не е нищо друго, освен отражение на нашите убеждения. Нашето тяло ни говори през цялото време – само да имахме време да го чуем.
Постоянните мисли и думи определят поведението на тялото. У хората с тъжни лица, мислите явно са невесели и болни. В това отношение най-интересни са лицата на старите хора. Те са отражение на техните мисли, изминали пътя на целия им живот.

Как бихте искали да изглеждате, когато остареете?

Главата представлява нас самите. Това е, което представяме на света. Разпознават ни по главата. Когато нещо с нея не е наред, това значи, че и с нас нещо се е объркало.

Косите представляват силата. Когато се страхуваме силно, създаваме „стоманен ремък", който обикновено започва от мускулите на раменете, а после се придвижва към главата, понякога и към очите. Косите растат през космения фоликул. Когато създаваме голям стрес в черепната кутия, тези фоликули автоматически са затварят и косите започват да умират и падат. Ако напрежението е постоянно, косите спират да растат. Косите при жените започват да оредяват от момента, в който те стъпят здраво в деловия мъжкия свят и започнат да действат и мислят като мъже.

Ушите са символ на способността ни да чуваме. Когато човек има проблем с ушите, означава, че той отказва да се вслуша в хората и живота си. Болката в ушите – това е пример за крайно раздразнение от онова, което чувате. У децата често се наблюдават подобни проблеми. Те, горките, са принудени да слушат у дома си всичко, което не им се иска. Да изразят своя гняв им е забранено и така практически не им е по силите да променят нещо, а тази невъзможност създава болката в ушите им. Глухотата е резултат от отказът ни да чуваме в продължение на целия ни живот. Обърнете внимание – когато видите партньори, от които единия е със слухов апарат, другия говори без да спира...

Очите говорят за възможността ни да виждаме. Когато имаме проблеми с тях, това означава, че отказваме да видим нещо – или в нас самите, или в своя живот. Когато видим малки дечица с очила, това е знак, че не всичко е наред у дома им, и те отказват – в прекия смисъл, да виждат тези проблеми.

Болката в главата идва, когато се чувстваме непълноценни. Следващият път, когато ви заболи глава, поспрете за минута и се запитайте, чувствате ли се унизени и защо. Простете си, оставете това чувство да си отиде, и болката ви също ще си иде. Мигрените се създават от хора, които искат да бъдат съвършени и от онези, които са натрупали много раздразнение в живота си.

Шията и гърлото са много интересни. Шията – това е способността ни за гъвкавост на мисленето, способността да видим и друга гледна точка, за да разберем човека до нас. Когато имаме проблем с врата, това значи, че ние сме твърде упорити, инатим се и не желаем да бъдем гъвкави.

Проблемите с гърлото възникват от чувството, че ние „нямаме право" и от усещане за собствената ни непълноценност. Болното гърло – това винаги означава раздразнение. Ако е съпътствано от простуда, това добавя и обърканост. Ларингитът обичайно означава, че ние сме толкова ядосани, че буквално не желаем да разговаряме.

Гърлото, освен това, е мястото от организма, където е съсредоточена цялата ни творческа енергия. Болестите, свързани с щитовидната жлеза са знак, че в творчески план не ви се е удало да сторите онова, което сте искали. Именно в тази област на гърлото, протичат и се осъществяват всички промени в живота ни.

Когато се съпротивляваме на промените, често имаме проблем с гърлото. Обърнете внимание на това, как понякога, уж съвсем случайно се появява порива за кашляне – по никое време. Попитайте се – какво се случва точно сега, за какво говоря, на кое реагирам? Това упорство ли е, съпротива ли е или знак, че се става някаква промяна с мен?

Гърбът е системата за поддръжка на тялото ни. Проблемите с него указват, че вие не се чувствате стабилни, нямате опора. Твърде често мислим, че нас ни поддържат семейството и приятелите. В действителност, това е подкрепата на целия живот и Вселената.
Проблемите с горната част на гърба са сигнал за недостатъчно емоционална подкрепа – „Моят мъж /любовник, приятел/, не ме разбира и не ми помага.". Средната част на гърба има пряко отношение към чувството за вина. Боите ли се от това, което правите, криете ли нещо? Имате ли усещането, че някой ви е ударил в гърба?

Безпокоите ли се за своите пари през цялото време? Каква е финансовата ви ситуация? Тя може да бъде източник на болките в долната част на гърба.

Белите дробове – това е способността на приемате и давате живот. Проблемите с тях обикновено възникват от нашето нежелание или страха ни да живеем в дълбочина, или от това, че нямаме право или сили за това. Онези, които много пушат обикновено отричат живота. Те се скриват зад маската на усещането си за непълноценност.

Гърдите са олицетворение на майчинството. Когато се появят проблеми с млечните жлези, това е знак, че ние буквално задушаваме с вниманието си човек, предмет или ситуация. Ракът на гърдата представлява натрупана обида или злоба.
Освободете се от страха и знайте, че във всеки от нас съществува и действа Вселенския разум. Чуйте го.

Сърцето символизира любовта, а кръвта – радостта. Когато в живота ни няма радост и любов, сърцето буквално се свива и става студено. В резултат на това, кръвта започва да тече по-бавно и ни води към анемия, склероза на съдовете, сърдечни пристъпи /инфаркти/.
Ние сме толкова оплетени в житейските драми, които сами сме създали, че съвсем пропускаме радостта, която ни заобикаля. Златно сърце, хладно сърце, черно сърце, любящо сърце – а какво е вашето?

Очаквайте 2-ра част.

/Илюстрация ~ Pinterest/

17757 Преглеждания