1

15 16

/Jenjum Gadi, Insecta, пролет/лято 2013/

9

"Всичко отнема време... Пчелите трябва да се движат много бързо, за да останат на едно място. " - Дейвид Фостър Уолъс

Какъв знак ни дават пчелите, появявайки се в нашите сънища?

Пчелите в сънищата са символ на успех. Особено благоприятен е сънят, в който пчелите преследват ваше дете, това обещава нарастване на доходи и родителски радости.

Пчела видите ли да лети насън – дълго време ще се радвате добри доходи и изобилие. Ако ви ужили, обаче, ще търпите парични или материални загуби. Ако кацне върху вас, някой ще ви обиди или нарани. Ако я убиете, ще загубите приятел или ще ви се изплъзне късмета. Рой пчели в съня е знак за скрити неприятели. Ако сънувате кошер на пчели, очаквайте предложение за добра работа. А ако в дома ви летят пчели, врагове ще използват нечестни методи, за да ви навредят.

8Paris Fashion Week - Alexander McQueen Spring-Summer 2013 alexander-mcqueen-rtw-ss2013-runway-29 193621962345

/Paris Fashion Week - Alexander McQueen - пролет/лято 2013/

А осите?

Осата в вашия сън предупреждава за врагове, които ще се постараят да ви очернят. Ужилване от това насекомо е знак, че хората около вас ще ви завиждат и ще изпитват злоба към вас. Възможна е появата на сериозен съперник в любовта. Убивате ли оси насън, значи ще надделеете и успеете в някакво ваше начинание. Ако пъдите оси, ще страдате от мързелът си. Ято оси в сънят е знак за загуби.

/източник: Нов български съновник, книгоиздателска къща „Труд", София, 2000 /

12