Говори си - не ми пречиш ~ Поговорките на зодиакалните знаци

От ОВЕН до ДЕВА

Кои поговорки и мъдри мисли могат да опишат различните зодиакални знаци и техните житейски принципи – вкратце и с хумор.

ОВЕН

Нищо не е свършено за онзи, който е жив.
Никой не може да сломи Овена. Както и да се стече животът му, той винаги ще намери изход от ситуацията.

Иди там - не знам къде, донеси нещо - не знам какво.
Само Овенът може да дешифрира и да се справи с това загадъчно послание. Особено, ако има стимул. Ако е ядосан обаче, ще прати на незнамсикъдеси този, който стои насреща му.

Живот без страст е като дърво без плод.
В това вярва Овенът – той обича силните страсти, жежки емоции и импулсивните действия. Да гориш в огъня – това е истинско.

ТЕЛЕЦ

Много шум за нищо или как да идете на майната си.
Телците никога не си дават голям зор, не обичат да бъдат тревожени особено за дреболии, още по-малко да ги карате да отидат някъде не по тяхна воля. Те ще намерят хиляди причини да останат там, където им е удобно и е почти невъзможно да ги разубедите.

Животът се измерва не с годините, а с работата.
Телците обичат и умеят да се трудят. За тях е много важно да виждат плодовете на своя труд, тогава добиват още по-голям стимул за работа и печелене на пари.

И вълкът сит и агнето цяло.
Те са практични и хитри, затова винаги гледат да не пропуснат угодна ситуация и възможност – пък ако има и двойна изгода, най-добре.

БЛИЗНАЦИ

Всичко, което се случва е за добро.
Близнаците са големи оптимисти по натура, считат всяка несполука за полезен опит и стимул да вървят напред.

По-добре да видя много, отколкото да живея дълго.
Представителите на този знак са любознателни, ценят впечатленията, а не стабилността. Затова се стремят да живеят така, че да има какво да си спомнят.

Хвърлете го в морето и ще се върне с риба в устата.`
Да, Близнаците са късметлии. Върви им в търговията, преговорите, изкуството. Те са бързи, ловки, находчиви, затова и много упорити.

РАК

Моят дом е моята крепост.
Домът за повечето Раци е сакрално място. Именно там те могат да си свалят доспехите и да разкрият нежната си душа, да бъдат самите себе си.

По-добре да седнем на пътя, отколкото да търчим по него.
Раците са предпазливи и внимателни, бавни и размишляващи. Разчитат на търпението и издръжливостта си. Нищо, че така изнервят всички около себе си.

Кадифена ръкавица с желязна пестница.
Много Раци изглеждат беззащитни, мили и невинни. Но идва момент, когато показват своята сила.

ЛЪВ

В блатото е тихо, да живееш там е лошо.
Нито един Лъв не може да бъде заставен да живее тих, разумен и уседнал живот. Около тях задължително е празнично, шумно и помпозно.

Ако те е страх от мечки – не ходи в гората.
Лъвовете са смелчаците на зодиака и презират страхливците. Представителите на този знак често рискуват, без да мислят за последствията.

Който върши велики дела, не се спира от кучия лай.
Това е типичният светоглед на Лъвовете. Те обичат признанието и уважението, обожават, когато ги ценят и им се възхищават. Когато се стигне до критика - просто не я приемат.

ДЕВА

Животът без цел е пътуване без посока.
Истинските Деви не могат да живеят просто така – безцелно. Те са готови да полагат усилия и да преодоляват всякакви трудности за постигането на своите цели.

Говори си – не ми пречиш.
Девите са Сивите кардинали на зодиака. Те всичко забелязват и съобразяват. Имат отлична памет и аналитичен ум и мислено са няколко хода пред всички останали.

Седем пъти мери - един път режи.
Тази поговорка разкрива подхода на Девите към поставените задачи. Преди да се захванат с каквото и да е, те щателно са премислили възможните варианти. Защото не обичат изненадите.

Източник: dailyhoro.ru
Илюстрации: Denise Quijada

28695 Преглеждания