Домът на Джими ХЕНДРИКС в Лондон отвори врати като музей

Жилището, в което легендарният Джими Хендрикс е живял в Лондон, вече е отворено за посетители. В апартамента, който се намира на Брук стрийт №23  великият музикант се нанася през юли 1968 година, заедно с приятелката Кати Ечингам, когато двамата се установяват в английската столица. Обстановката на самата улица е описана в песента „The Wind Cries Mary“.

Любопитен е фактът, че на улица „Брук“ № 25, но през 18 век е живял бароковият композитор Георг Фридрих Хендел. Тук той написва своята ораторията „Месия“, едно от любимите произведения на Джими Хендрикс. Музеят „Handel House“ заема сградата в продължение на десетилетия. И докато почитателите на Георг Фридрих Хендел са могли да се докоснат до живота и творчеството на композитора, феновете на Хендрикс никога не са имали този шанс. Затова и от началото на тази година музеят ще работи с ново име „Handel & Hendrix in London“ – Хендел и Хендрикс в Лондон.

Посетителите ще могат да надникнат в хола и спалнята на легендарния китарист, показани за първи път в оргиналното им състояние. Китарата и снимки на Хендрикс от 1968г. и 1969г. също са част от експонатите в музея. Именно на това място, с акустична китара в ръка, певеца пише някои от най-хубавите си песни. Апартаментът на звездата е възстановен, благодарение на архивни фотографии, филми и спомени на някои от посетителите на жилището.

Снимки: handelhendrix.org

7158 Преглеждания