Страхът от остаряването не ви дава нищо, освен допълнителни бръчки ~ Ким БЕЙСИНДЖЪР

За живота след 50 с американската актриса, която на 8-ми декември ще навърши 63 години

Не съм фанатик по отношение на червените килими, провървя ми, защото продължавам да работя и днес. В нашата работа може за кратко да се окажеш и на върха, и на дъното. Била съм и на двете места. Това ти позволява да разбереш, какъв човек си всъщност.

Благодарна съм за живота, който имам и това творческо дълголетие. Има много неща, които бих искала да направя, но няма да успея. Старая се да не губя интерес към живота и да правя добри неща за останалите хора, докато вървя по пътя си.

До ден днешен ръката ми трепери, когато давам автографи. Както и преди, продължавам да ходя на кино и докато гледам екрана се вълнувам и си казвам: „Господи! Ето ги кинозвездите!”. Нищо, че самата аз работя в този бизнес. После излизам от салона възхитена и бих искала винаги да остана такава. Аз съм просто едно малко дете, което обича да ходи на кино и не искам това да се променя.

Какво имате предвид, когато ме питате дали се боя от остаряването? Разбира се, при мисълта, че един ден мога да стана на 90 или 100 години, изпитвам безпокойство и смятам, че няма човек, който да твърди обратното. Но страхът от остаряването не ви дава нищо, освен допълнителни бръчки.

Когато остарея, никога няма да кажа – направих това или съжалявам за онова. Ще кажа: „Не съжалявам за нищо. Дойдох, отидох си и направих всичко, което ми беше по силите”.

Прави ми впечатление, че когато остареят, хората често се връщат към онова, за което са мечтали в детството си. Аз например, исках да стана писателка. А също и певица. Но докато продължавам да се снимам в киното, значи, старостта все още е далече.

Дори да имах възможност да променя нещо в миналото си, никога нямаше да го направя. Да се връщат назад и да искат да преправят нещата – това е желанието на слабите хора. Аз, макар да отчитам всички лоши неща, които са се случили в живота ми, съм най-щастливата жена на света. Така че, ако видя машината на времето, просто ще я подмина.

   

KIM BASINGER IN THE EDIT MAGAZINE APRIL, 2016 BY DAVID BELLEMERE 
(Edit Magazine, photographer David Bellemere captures Basinger wears the likes of Max Mara, Vetements, Stella McCartney & The Row, styled together by Alison Edmond) 
Hair by Teddy Charles 
Make-Up by Lisa Storey

Източник: theageofhappiness.com
Снимки: net-a-porter.com, latimes.com

10689 Преглеждания