„На нея с обич!” ♫ Последната мечта на Емил Димитров оживява в музикален спектакъл

Ако си дал от себе си, не си живял напразно...

На 23 декември се навършват 76 години от рождението на големия Емил Димитров. Ако беше сред нас, той би поканил своята любима публика на среща с незабравимите му песни, които остават да звучат във времето. „На нея с обич! Емил Димитров“ е наречен музикалният спектакъл, който ще отдаде почит към великия наш артист, превърнал се в музикална икона за поколения българи. На нея, публиката, е посветена тази премиера, която ще разкаже с песни историята за последната мечта на големия творец - да се срещне отново със своята публика!

И защото всяка мечта заслужава живот, на 20 декември в зала 1 на НДК ще се случи дългото пътуване на Емил Димитров към публиката, изпълнено с емблематични епизоди от живота му, смях и болка, радости и тъга, изпитания и победи. Живот, в който всичко е музика.

В ролята на Емил Димитров влиза актьорът Даниел Цочев, който изпълнява на живо, заедно със Оркестър Симфониета София и бенд формация, включените в спектакъла 16 песни, сред които: „Моя страна, моя България”, „Ако си дал“, „Писмо до мама”, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“. Партнира му актрисата Антония Малинова, която живее и твори в Париж и е първата българска актриса, играла на сцената на "Комеди франсез".

Гласът на Даниел Цочев е един от най-разпознаваемите в телевизионния ефир. За озвучаването на д-р Хаус в едноименния сериал актьорът е отличен с награда Икар „Златен глас”. Даниел превръща любовта и преклонението си пред творчеството на своя съгражданин Емил Димитров в професионален проект преди две години, когато се ражда идеята за музикалния спектакъл.  Сценичната постановка е дело на друга талантлива актриса - Снежина Петрова, автор на текста е Нели Бенова, сценографията и костюмите са на Свила Величкова. Христо Павлов е диригент на музикалния състав – Оркестър Симфониета София и бенд.

На нея с обич! Емил Димитров” очаква своята публика на 20 декември в зала 1 на НДК. Началото е в 19.30 ч.

Снимки: Oxymoron Factory

6811 Преглеждания