Аз съм един младичък старец ♫ Адриано ЧЕЛЕНТАНО за живота след 50

Възрастта на щастието

На 6-ти януари знаменитият италиански творец навърши 79 години. За секретите на младостта и играта на живота, доверено от Челентано.

Какво мога да ви кажа…, аз разбира се, съм страхотен мъж! Но вярвайте ми, никакви специални усилия не полагам за това. Всичко, което правя – много разходки, малко ядене.

Моят секрет за вечна младост – това е, че аз винаги имам желание да играя, да участвам във всичко, просто заради самата игра. И става така, че който ме види, доста се смущава от тая моя инфантилност, която ме кара да забравям, че всъщност съм вече старичък. Изобщо, аз съм един младичък старец.

Не ми е скучно да живея като затворник. Дори напротив – толкова интересни неща открих за себе си. Мога например, да погледам нещо интересно по телевизията, да поиграя с кучетата, да сътворя хвърчило. Обожавам да ремонтирам старинни часовници. Вече имам доста прилична колекция, която скоро ще представя пред публика.

Все още мога да плесна с ръце, докато се вдигам от лицева опора на земята, да, мога. И не само това – уча се да скачам от 10-метрова кула във водата.

Важното е да вървиш – без значение дали бързо или бавно, достатъчно е просто да вървиш. Ако не спираш, значи се движиш напред.

Каквото и да направиш, все ще се намери някой, дето вече го е правил преди теб. Затова най-важното е, каквото и да правиш – прави го по-добре.

Единственото, към което трябва да се стремиш в този живот е любовта.

Най-сетне имам възможност да пътешествам за собствено удоволствие. И това не може да се сравни с гастролите и турнетата, където и крачка не можеш да направиш извън програмата. Обичам да пътувам в екзотични страни, там където никой не ме знае. Неотдавна бях в Папуа Нова Гвинея, на лов за крокодили.

(LILLI CERATI & ADRIANO CELENTANO in "Qua la Mano", 1980)

(MARINA SUMA & ADRIANO CELENTANO in "Sing, Sing", 1983)

(ADRIANO CELENTANO & FRANCESCA ROMANA COLUZZI in "Serafino", 1968)

(ADRIANO CELENTANO & ENRICO MONTESANO in "Sing Sing" Original Vintage Photo 1983)

(ADRIANO CELENTANO in "Bianco, Rosso e...", 1972)

(ADRIANO CELENTANO in "Loggerheads", 1978)

Източник: theageofhappiness.com
Снимки: Nordenergi, operarex.highwire.com

22622 Преглеждания