Джеръми Кларксън ~ хулиган, мъдрец, автомобилен виртуоз

Като малък Джеръми е изключен от училище за пушене, пиене и непристойно поведение. Кой да знае, че последното ще се превърне в запазена марка, която ще осребри кариерата му като водещ на знаменитото предаване Top Gear. С 21 супер успешни сезона, най-гледаното спортно шоу на BBC, е в пряка зависимост от необикновеното чувсто за хумор на основния водещ – мистър Кларксън.

Неговите анализи по отношение на колите, хората и живота, печелят милиони фенове, които са във възторг от бруталния език на истината, придружен с виртуозна безпардонност. Хаплив, арогантен, циничен, гениален в сравненията, съден от стотици обидени, Джеръми Кларксън продължава да твори скандални успехи.

Последният от тях е от началото на ноември, когато на британския книжен пазар се появи най-новата му книга The Wit and Wisdom of Jeremy Clarkson. Целта – да "покори" Коледните класации за бестселъри. Съдържанието – абсолютно чисто бели страници между кориците. Цена – £3.99. Новата "шегичка" на тв водещия, вече е в продажба. А ние ще прибавим истинско съдържание към онова, което липсва в книга. Остроумието и мъдростта на Джеръми Кларксън.

Коли, като никои други

1. Защо в Англия не готвим кучета? Ами защото не можем. Откъде накъде корейците ще правят автомобили?

2. Винаги щом видя мъж над 50 да кара кабрио, имам усещането, че гледам рекламен клип на "Виагра".

3. Пробвах няколко пъти сателитната навигация на новото BMW и накрая все навлизах в Полша.

4. Алфа Ромео Брера е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило за тапети, но никой няма да й откаже, нали?

5. За мен Ферари е умалена версия на Бог.

6. С Хюндай купе корейците са се опитали да имитират Ферари. Но вместо да го направят както трябва - да купят едно Ферари, да го разкостят и да го копират, те просто са пратили един кореец в Рим, да им разкаже по телефона как изглежда Ферари. Явно и връзката е била доста лоша...

7. Често обвиняват Top Gear, че показва коли, които не всеки може да си позволи. И така, днес започваме с най-евтиното Ферари.

8. Високата скорост не е убила никого. Рязкото спиране прецаква нещата.

9. Непонятна ми е логиката на автобусните ленти - как така някой по-беден от мен ще пристига по-бързо там, за където съм тръгнал и аз?!

10. Хората, които карат BMW M3, нямат приятели.

11. От 0 до 100 с Порше Кайен отнема 5 секунди и 50 л бензин. Що се отнася до дизайна на тази кола, виждал съм гангренясали рани, които изглеждат по-добре.

12. Адаптивното окачване на Бентли Континентъл GT, е нещо точно толкова полезно, колкото бутон "още 5 минути сън" върху противопожарна аларма.

13. Да караш този пикап на Форд е толкова приятно, колкото да ти правят клизма с уасаби.

14. "Тих" за дизел е като "възпитан" за убиец.

15. Рено Еспас е добър ван, но не е нещо, с което трябва да се хвалиш. Все едно да викаш с цяло гърло: "Хей, аз имам сифилис - най-добрата от венерическите болести!"

16. Сегуей е направен за дебели американци да ходят до хладилника, без да се изморяват много.

17. Кабрио с 4 седалки? Единственият човек, който някога е изглеждал добре в такава кола, е Адолф Хитлер.

18. Твърдят, че произведената в Малайзия кола Перодуа Келиса, развива максимална скорост от 140 км/ч. Това обаче става толкова бавно, че се съмнявам някой да е живял достатъчно дълго, за да го потвърди.

19. Винаги когато страдам от безсъние, поглеждам снимка на Тойота Камри и тутакси заспивам.

20. Предпочитам да съм в Aston Martin V8, отколкото в Кийра Найтли.

21. Карането на Лотус Елиз доставя същия кеф, като да наблюдаваш ескадрила френски изтребители, които се разбиват във фабрика за фойерверки.

22. Една дума описва точно Опел Вектра - започва с "л" и завършва на "о", но не е "лято".

23. Климатикът на Ламборгини е като астматик, скрит в панела, който духа през сламка.

Международното положение и жените

24. В Русия хората говорят абсолютно всичко, за което им дойде на ум. Опитайте се да разсъждавате като руснак в Англия - ще ви пребият с камъни за расизъм и заклеймят като фанатик. Подхвърлете, че пълнолетието настъпва на 12 години. За Бога, в Русия никой няма ти каже, че си педофил. Напротив, с интерес ще изслушат, защо така мислиш. Руснаците, 70 години не са могли да обсъждат нищо. Затова сега искат да обсъждат всичко.

25. Тъкмо бях решил, че Русия е плод на любовта между Монте Карло и Кувейт, когато някой се наведе и ми прошепна в ухото, че Лада Рива все още е в производство.

26. Винаги съм твърдял, че да си мъж в Италия, е все едно да си спечелил лотарията на живота по рождение. Никой не оспорва и не ми казва: "Не, не, аз пък предпочитам да съм шведски швестър."

27. Щом автомобилите отразяват националния характер, то мексиканските коли са мързеливи, безполезни, пръдливи и по цял ден подпират някоя ограда, втренчени в кактусите, облечени в одеяло с дупка по средата вместо палто.

28. Когато англичаните се напиват, прихващат венерически болести. Когато шведите се напиват, се самоубиват.

29. Руснаците са най-отвратителните туристи на света. Разбира се, те са прекарали детството си, хранейки се с бетон и избягвайки изтезания всекидневно, затова днес не можем да ги виним, че се кипрят по плажовете с всевъзможни финтифлюшки, очила Версаче и впити до болка плувки Спидо.

30. Никой във Франция не кара хубави коли. Това е така, защото французите са комунисти - страхуват се, че ако някой демонстрира заможност, не след дълго главата му ще падне отсечена в кофата.

31. В Индия колите не служат за придвижване от точка А до точка Б, а за преход от този свят към оня.

32. Да си австралиец, е все едно да си укротител на лъвове - през целия си живот, постоянно си нащрек нещо наоколо да не те изяде.

33. Смятам, че е неприлично да извръщам глава след момичета в къси поли, които карат велосипед. Главата ми остава неподвижна, но очите ми го правят - веднъж видях собственото си чело.

34. Представяте ли си - този едноместен спортен автомобил Моно, може да бъде каран напълно законно от кривогледа жена по прав път?!

35. Смятах, че съществата от "Мъже в черно" са измислени, докато не видях стюардесите на Америкън Еърлайнс.

Снимки: cinemagia.ro, metayachts.com, bmwblog.com

10328 Преглеждания