Забравете пищната гръд и дългите крака ~ Какво наистина търси един мъж у жената

Когато се обвързват трайно и избират своята партньорка в живота, мъжете избират интелигентността. Разбира се, ако и те самите я притежават...

kakvo tarsi edin mazh u zhenata

Мъжете предпочитат интелигентността пред големите гърди и дългите крака, твърди изследване на учени от Университета в Кембридж. Макар надарените дами с безкрайни крака да са въплъщение на женствеността в Западната култура, когато мъжете избират майка на своите деца, те избират разумно и търсят разума у жените.
Професор Дейвид Бейнбридж от Кембридж споделя, че интелигентността е далеч по атрактивна за мъжете от външните "ефекти", когато става дума за търсене на сериозен партньор. Защо? Защото този важен избор е обвързан и с намирането на отговорен родител.
Има ли значение произхода на жената – дали е от интелигентно семейство, осигурило добро възпитание, грижи /означаващи добро здраве/ и образование – да, това също е важно. И навярно е фактор за мъже като Джордж Клуни, чийто продължителен взор за нежна половинка, все пак доведе до достоен /надяваме се и щастлив/избор – начетената адвокатка по човешки права, от влиятелна фамилия – Амал Аламудин. А това, че си приличат дори по външност, дали е случайно – няма случайни неща на тоя свят – с това са съгласни дори учените от Кембридж.
Професор Бейнбридж казва, че мъжете всъщност не се вълнуват толкова от големината на гърдите, стига те да са симетрични и хармонични. Колкото до краката, изискването на силния пол е да бъдат прави – по-красиво е, пък и говори за добро здраве.
"Мъжете обичат симетрията. Големите гърди доста развалят цялостната хармония на фигурата, затова и мъжете не са така впечатлени от тях. Пък и те "остаряват" по-бързо, а мъжете предпочитат по-младежкото "звучене", изтъква професорът по време на Hay Festival.
Как формулират предпочитанията и избора си повечето мъже, според учените от Кембридж:

 • Мъжете биха се оженили за млади и умни жени
 • Да бъдеш умна е секси
 • Жените с фигура на пясъчен часовник и тънка талия са по-атрактивни

Мъжете са заинтригувани и от симетрията на лицето, защото това предполага здрави гени. Проучването показва, че мъжете които са по-възрастни от партньорките си с 4 - 5 години, са по-щастливи и успели в живота.
От какво обаче се интересуват жените в избора си на съпруг? Това навярно ще бъде тема на ново проучване на Университета в Кембридж.

Източник и снимка: telegraph.co.uk

6087 Преглеждания