Жената, която пропътува 1500 мили, за да спаси 100 кучета от ужасяващия Dog-Meat Festival

1

Xiaoyun Yang е обикновена жена, пенсионирана китайска учителка. Тя се превърна в героинята, която пропътува 1500 мили и плати $1,100, за да спаси 100 обречени на смърт кучета. Традиционният Dog-Meat Festival в Юлин, в който домашните любимци се превръщат в пищно угощение разбуни духовете по цял свят. Всяка година през юни, 10000 кучета биват убивани, а повод за това става Празникът на слънчевото слънцестоене.

Варварските методи, по които се извършва цялото това "тържество", включва отвличане на домашни любимци от къщи, транспортиране на натъпкани до смърт в клетки кучета и последната фаза, включваща клане, пребиване, дране и варене на животните. Независимо от културните традиции на страната, нехуманното отношение и потресаваща жестокост към кучетата, предизвика възмущението на милиони хора и обществени организации по цял свят.

Китайската учителка е една от активистките, която прекоси огромното разстояние, за да спаси колкото се може повече кучета от тази насилствена смърт. 65-годишната жена е посветила голяма част от живота си на каузата да бъде защитник и спасител на животни. През 1995 година, тя скача в река, за да спаси от удавяне котенце, хвърлено там от собствениците му. Оттогава, Янг приютява бездомни животинки в своя спасителен лагер, наречен "Common Home." Там живеят повече от 200 котки и 1500 кучета, повечето от които се нуждаят от медицинска помощ. С подкрепата на доброволци, Янг работи всеки ден от 5 сутринта до 10 вечерта, полагайки грижи за своите питомци. Всичко това – от любов.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16
Източник и снимки: Bored Panda

4924 Преглеждания