3 изненадващи начина, по които кучетата подобряват живота ни

3 iznenadvashti nachina po koito kuchetata podobryavat zhivota ni 1

Според науката, кучета наистина подобряват някои важни аспекти от живота на хората:

1. Правят ни по-здрави
Поддържането на добро здраве не включва само един аспект от живота ни. Истинското здраве се измерва в ума, тялото и душата. По принцип собствениците на кучета са показали, че са по-здрави по много различни причини. Кучетата помагат не само за намаляване на стреса и тревожността, но дори е доказано, че подобряват кръвното налягане. Собствениците на кучета обикновено са по-активни, което е основен елемент на доброто здраве.

2. Могат да разпознават рак
Има много проучвания с кучета, тренирани да надушват бомби, за откриване на различни видове рак при пациенти чрез надушване на урината им. Изследването е било толкова успешно, че в Brittain НЗС се разработва програма да започнат да използват тези кучета ракови-откриватели за различните форми на болестта рак. Икбал Aнджум, уролог, казва: "През годините е имало много анекдотични доклади, че кучетата могат да откриват рак на базата на мирис на тумора. Предполага се, че летливите молекули, свързани с тумора се отделят чрез урината, което прави лесно събирането на проби и изследването, което е една изключително вълнуваща перспектива".

3. Могат да разпознават гадняри
В едно скорошно проучване от университета в Киото, изследователите са открили, че кучетата могат да надушват гаднярите. В изследването са участвали 18 кучета и техните собственици разделени на 3 групи. На всяка група е била дадена по една кутия и собственикът е трябвало да помоли "непознат" да я отвори. В първата група "непознатият" помага при отварянето, във втората "непознатият" отказва, а в третата "непознатият" остава неутрален. Кучетата е трябвало да наблюдават взаимодействието между хората и резултатът показва, че повечето кучета отказват да приемат кучешка бисквитка от "непознатия", който не се е отзовал на молбата за помощ. Изследователите смятат, че кучетата могат да разпознават емоционалните взаимодействия между хората.
Казуо Фуджита, професор по сравнителна познавателната способност в Университета Киото: "Открихме, за първи път, че кучетата правят социални и емоционални оценки на хората, независимо от техния пряк интерес. Тази способност е един от ключовите фактори в изграждането на общество, в което хората и кучетата си взаимодействат на едно по-висше ниво.

Снимки ~ talk2theanimals.net

6158 Преглеждания