Пътуваща научна изложба „Феномента“ за деца и големи

Интерактивна изложба ни показва как изригват вулканите и как се появява торнадо

Мислите ли, че има забавен и лесен начин да се разбере и научи полезна информация от физиката? Интерактивна изложба ни показва как изригват вулканите и как се появява торнадо.

Когато бях малък, изключително интересни ми бяха онези книги със забавна физика и химия, в които виждаш как в домашни условия да направиш химичен опит, някакъв фокус, основан на даден физичен закон или просто как да си направиш малки бомбички за Нова година.
През годините сякаш тази любов към знанието и към науката започна да избледнява, отстъпвайки на компютърните игри, социалните мрежи и риалити форматите. Или поне това беше доскоро. И сега отново има събития, които насърчават любопитството и страстта към науката.
Точно такова събитие е и пътуващата научна изложба "Феномента", подготвена от специализираната организация Euroscience, която работи с научни къщи и технически университети в Германия.
Интерактивните експонати демонстрират по интересен и завладяващ начин редица редки физични и природни явления. Идеята на авторите на изложбата е проста - чрез изживяване да се предизвика любопитство към науката. И то не само у децата, а и във възрастните също.

Интерактивни експонати от изложбата "Феномента", не просто демонстрират редки физични и природни явления, но позволяват на малки и големи сами да взаимодействат с тях, да ги предизвикат и изследват.

"Идеята тръгна от Flensburg University, Гремания, където преподаватели от този университет решиха да въведат занимания по физика под формата на игра. Защото сме стигнали до извода, че когато хората разглеждат и докосват разни неща, разбират и научават повече.", споделя Крисчън Бродърсън, представител на Euroscience, който се грижи за експозицията.

Освен това, екип от професионални гидове обяснява на гостите на изложбата как се създава торнадото, защо изригват подводните вулкани, как работи центрофугата в пералните ни и още много други явления всеки делничен ден в Mega Mall от 10 до 14 часа и от 17 до 19 часа. Отговор на всички въпроси за необяснимите на пръв поглед феномени през почивните дни може да получите от 11.30 до 20 часа.

patuvashtata nauchna izlozhba fenomenta za detza i golemi 2

Екипът е подготвил за гостите на експозицията и много логически задачи, оптически измами, математически закони, както и други любопитни феномени.

patuvashtata nauchna izlozhba fenomenta za detza i golemi 9

Все още има време да посетите "Феномента", тъй като домакините от Mega Mall предоставят тази възможност безплатно за всички до 8 ноември.

За повече информация:

megamall logo

Снимки ~ www.megamallsofia.bg 

3474 Преглеждания