Родена на 23 декември 1967 в Торино, Италия

Супер-модел, майка, красавица, композираща песни, прелъстителна изпълнителка с китара. И още – любимка на Уди Алън, Първа дама на Франция, съпруга на президента Никола Саркози (мандат 2007-2012). Карла е одумвана, критикувана, обвинявана за хладната си пресметливост, с която завоюва прочути мъже и ги превръща в печеливш житейски коз. Е, красотата и силния характер навярно са извинение и изглеждат напълно достатъчни, за да й прощават малките прегрешения.

Честит 50-ти рожден ден, красива Карла!

Макар винаги сама да съм градила живота си, не се смятам за феминистка и не изпитвам никакво нарцистично удовлетворение от подобна роля.

Мен ме защитава моят характер. Независимо от заблуждаващата външност, в душата си аз съм самотна отшелница. И никога истински не съм напускала убежището, в което живея сега.

Мисля че моят съпруг, е всъщност първият мъж в живота ми, който ме защитава.

Любовта към слуховете – тя е непреодолима, въпреки че далеч не е най-доброто качество на човешката природа.

Може да съм на 40, може да съм и на 100 – все едно. Доколкото си спомням, притежавах здрав разум още на 5 години, но и до днес усещам пристъпите на безразсъдна радост, които изпълваха тийнейджърските ми години.

Мъжът иска винаги да е пръв в сърцето и леглото на жените. Жената иска винаги да е последна.

Аз съм против това, винаги да се стремиш да правиш онова, което искаш. Не всяка свобода освобождава.

Благотворителността обогатява личността – онези, които работят като доброволци, прекрасно знаят, че всичко, което правят и дават на другите, се връща отново при тях.

От дълго време, моят живот се състои от тишина и музика, книги и думи. Винаги съм ценяла самотата.

Carla Bruni-Sarkozy sings Little French Songs 

„Силното място на Карла е, че тя много бързо и успешно идентифицира важните хора в областта, в която желае да се развива. Тя знае много добре как да действа и бързо се вписва в правилата на играта. С известен цинизъм, тя знае кого да съблазни." ~ Пиер Сянковски, музикален критик

Снимки: Wikipedia, Cetusnews