Фотографите пътешественици на NATIONAL GEOGRAPHIC

Светът е прекрасно място, пълно с вълшебни пейзажи, диви животни и интересни личности и добре, че National Geographic организира конкурси, в които пътешественици фотографи могат да се изявят и в същото време ни дадат възможност да се насладим на всичките тези чудеса. Ето и някои от най-добрите попадения от тазгодишното състезание:

Julia Wimmerlin: Тази невероятна архитектурна подредба в Хонк Конг ни показва какво означава гъсто населено място и плътност на популацията. Там хоризонтът е изграден от осветените прозорци на другите. Важността и значимостта на всеки един човешки живот там се свежда до малка звезда в огромното небе, наред с останалите малки, но милиони еднакви звездички.

Danilo Dungo: Пролетният сезон в Япония. Хората обичат да се разхождат из този син килим от цветя в Морската градина Ибараки.

Yvonne Baur: Снежна буря в Брайс каньон.

Reynold Dewantara: Тази снимка е направена по време на изригване в планината Бром. Конят изглужда леко раздразнен от шума.

Shivesh R: Зашеметяващ пейзаж и хиляди кралски пингвини в Южна Дакота под мекотата на ранния изгрев.

Thierry Bornier: Тази снимка е направена в 3 часа сутринта, след изкачване на Жълтата планина, при - 4 градуса. Никакви програми за манипулиране на фотографски изображения не са използвани за обработката й. Магията на природата и късметът се оказаха напълно достатъчни.

Andy Dines: Един час път пеш в студена зимна утрин ми бе необходимо, за да достигна до това място. Остров Skye е едно от любимите ми места.

Antonio Leong: Гримьорната, построена от бамбук и шарени найлонови торбички, на китайската опера в село Тайпа.

Aashit Desai: Храм на бог Шива в Махаращра, Индия. Всяка година в дена на Somvati Amavasya, безлунния ден, хиляди поклонници пристигат в храма. Основният ритуал на фестивала включва използването на огромни количества куркума, така че всички хора и земята около тях са целите покрити в жълто.

Dylan Shaw: Исландия. Потоци лава, която в продължение на векове се е покривала гъст зелен слой мъх.

Източник: visualnews.com
Снимки: visualnews.com, imgur.com

3939 Преглеждания