В цяла Индия се страхуват от отшелниците агхори, които според поверията могат да ходят по вода, да предсказват бъдещето и да наказват с проклятия. Фотографът Кристиано Остинели (Cristiano Ostinelli) документира страховития начин на живот на племето от Варанаси и живее за кратко с тях, за да разбере повече за зловещите им ритуали и вярвания.

Агхори живеят на гробищата, а историята им води началото си от 17 век и е свързана с личността на Баба Кинарам, за когото се предполага, че е живял до 170 години и е бил живото въплъщение на Шива. Тайнственото племе се уповава на комбинации от марихуана, алкохол и медитации, за да достигне до състояние на просветление на съзнанието и да се доближи до своя върховен бог Шива. Агхори вярват, че плътта и тялото са преходни и нямат тежест в този свят, затова обитават гробищата и местата за кремации – място на разложение и смърт. Необичайните им ритуали са свързани с ядене на човешка плът, мърша и дори фекалии, пиене от човешки черепи (кapalas), включително урина, медитация сред труповете, дъвчене на главите на живи животни, рисуване по телата с пепел от изгорени трупове – всичко това, в търсене на духовно просветление.

Днес във Варнаси живее група от 20 последователи на школата Агхори, но през 19 век те са били стотици. Тези аскети често ходят без дрехи, за да покажат човешкото тяло в истинския му вид.

Източник и снимки: cameralabs.org