Вижте как децата ви с желание ще подобрят английския си

Добре е, че децата ви учат английски език. Но какво ще кажете да си го пробват и да го усъвършенстват "на живо" в реална англоезична среда? Не, няма нужда да заминават в чужбина, достатъчно е да посетят LuckyKids в Банско – летен детски международен лагер с обучение на английски за деца от 5 до 14 години.

LuckyKids e аналог на лятното чуждоезиково обучение зад граница. Той се провежда по традициите на най-добрите практики от света, екипът е от доказани професионалисти с натрупан богат опит, което гарантира добрата грижа и отличното обучение, което ще получат децата ви.

LuckyKids е лагер на английски. Всички занятия, игри и дейности се провеждат на английски език, 24 часа в денонощието.
Необходимо е начално до средно ниво на владеене на езика. Преподавателите са от англоговорещи държави и работят  в екип с аниматори – българи, владеещи отлично езика. Така децата са в съответната чуждоезикова акустична среда, възприемат езика много по-бързо и естествено. Преподаването в езиковата школа е по специално разработена учебна програма, създадена за нуждите на лагера. Учебният материал е подготвен, подбран и систематизиран от екип от специалисти, в това число координаторът на английския департамент и  преподаватели в LuckyKids. Важен е и начинът на обучение в този езиков лагер. Основният фокус е върху развитието и повишаването на езиковите умения чрез забавления, изпълняване на различни групови проекти, както и групови игри, с които изграждат много нови познанства.

Приоритетът на работата в час е четене и слушане с разбиране. Преподавателите използват стимулиращи и провокативни теми, които увличат децата, подтикват ги към творчество, активират интереса им сами да откриват знанието. Така те подобряват езиковите си умения индивидуално, като проявяват личните си таланти и качества, а едновременно с това формират умения за екипна работа, съпричастност към общата кауза, бързо адаптиране в нова среда.

Обучението е интензивно, 44 часа за период  от 2 седмици. Преподаването в школата е съчетано с много игри и забавления през деня и вечерта. По този начин в езиков лагер LuckyKids децата имат възможност да наблегнат изключително много на писане, четене, говорене, слушане с разбиране и граматика. Натрупаните познания децата ползват и в самата практическа работа, и участието в проекти, в следобедните занимания, децата развиват комуникационните си умения като водят приятелски разговори и попадат в различни ситуации от ежедневието. Така те придобиват умения за общуване на английски, сравними с обучението, което могат да получат в англоезична страна.
Придобитият пасивен речник става активен в реално общуване в ситуации от всекидневието.

Условията в този лагер на планина са по международните правила. LuckyKids се провежда на територията на Апартхотел „Лъки Банско“, който е добре оборудван и отговаря на всички изисквания за организирането на детски лагери. Деца са настанени на отделен етаж от хотела, на който са и аниматорите, с цел опазване сигурността на децата по време на престоя им в стаите, както и през нощта. Изискванията за безопасност са по водещите хотелски стандарти  нечупливи стъкла, мокетни подови настилки, без остри ръбове, пожарна и аварийна безопасност. На разположение са всички удобства и комфорта на петзвездния хотел. Трябва да се отбележи също, че децата никога не остават без надзор. Докато плуват например, биват следени от  трима души – учител, аниматор и разбира се спасител. В планината са с професионални водачи при задължителна употребата на предпазни каски, както и други средства за предпазване. Всеки ден, когато пътуват към планината, ги придружава добре екипиран фелдшер. По време на разходките в планината, колоезденето, плуването, ездата и др., освен обгрижващия персонал на лагера, присъстват и водач, треньори, готвач.

Вечерите в летния езиков лагер са запълнени със занимания за релакс и почивка, за опознаване  и сприятеляване - лагерен огън, караоке, дискотека, нощен лов на съкровища, филмова вечер, галавечер…
При завършването на смяната, както и при започването, всяко дете попълва тест за проверка на нивото на владеене на езика. В края на всички ученици е предоставен сертификат за преминати летни курсове по английски и оценка за тяхното езиково развитие. Родителите получават информацията чрез електронна поща, включително тестови и проектни материали.

Изберете LuckyKids  лагер в Банско, сравним в детските езикови лагери в Европа!

www.luckykids.bg

Снимки: LuckyKids

5523 Преглеждания