Напоследък на децата се наложи да страдат от десоциализация, а поради тежката урбанизация и липсата на пространства за детска игра, дори и забавленията на открито бяха нещо като лукс през изминалата година. Ако кризата с коронавируса не бъде овладяна, рискуваме дори и следващата година да е така.

(© luckykids.bg)

За да подарите на малчуганите си едно вълнуващо лято, прекарано както в игри, така и в учене, пуснете ги на детски лагер в планината.

Как да преценя дали детето ми е готово да тръгне на лагер?

Ученето на английски език е страст за някои деца и затруднение за други. И в двата случая потапянето в интензивна езикова обстановка е много полезна за развитието им. Тези, които са по-напред с материала, могат да затвърдят това, което вече са научили, и дори успяват да помогнат на по-малките и по-неопитните да влязат в час. Само след две седмици обучение в подходящата среда, вашият син или дъщеря може да придобие уникални умения.

Не бива обаче да мислим за езиковите умения на детето си като единствена цел. С напредването на технологиите това все по-малко ще има значение за кариерата. От друга страна трябва да свикват от малки да общуват в многоезична среда.

Освен това това е перфектното място за тях да придобият ключовите „меки умения” („soft skills”). Това включва комуникативността и способностите за работа в екип. В днешно време те са изключително важни за кариерното развитие и със сигурност още дълго време ще останат такива.

(© luckykids.bg)

Как да извлечем най-голяма ползва от лагера

За да бъде максимално ефикасен престоят на малките в лагера, политиката е по време на езиковите занятия децата да говорят само на английски – както помежду си, така и с учителите. Също така повечето преподаватели са чужденци, носители на езика, и не владеят български. Затова пък няма нужда да се притеснявате, че детето ви може да остане неразбрано в момент, когато има нужда от помощ от възрастен. Всяка група разполага с помощник-възпитател, който говори перфектно и български. Той ще бъде насреща във всеки един момент, когато се налага.

В свободното си време младите лагерници ще имат достатъчно приятни дейности за развлечение. Особено внимание е отделено на спортните дейности и излетите в планината. В рамките на комплекса има възможност за плуване, йога, мини футбол и др. Включени са и много артистични занимания, а също и разходки до историческия център на Банско и в околностите на възрожденското градче. Тук лагеруващите ще могат да се запознаят отблизо с миналото на страната ни и да обогатят общата си култура.

(© luckykids.bg)

Каква е процедурата по записване?

При постъпване в „Лъки Кидс” децата се изпитват за ниво, като единствената цел е да се замери входящото им равнище. Участниците в лагера се разделят по нивото на владеене на английски. Разбира се, действа се много внимателно и с мотивиращ подход, за да не се чувстват малчуганите, че се упражнява напрежение срещу тях.

Освен това всеки етап от обучението в модерния езиков лагер завършва с тестова задача, като най-напредващите деца се поощряват с малки лакомства за още по-голяма мотивация. Това е един позитивен начин да вдъхновим децата да се представят добре и още по-добре занапред, както на лагера, така и в училище.

Най-подходящо е програмата на лагера да бъде разделена на седемдневни модули, за да може децата да се включват плавно и безпроблемно, когато пристигнат. Препоръчително е да се изкара поне една цяла седмица там, за да може обучението да има ефект.

На официалния сайт www.luckykids.bg ще научите повече за езиковия лагер за деца, който очаква вашите малчугани през целия ваканционен сезон. На разположение сме както с вълнуващи игри и веселби, така и с ведри, талантливи преподаватели, които ще помогнат на вашите деца да открият нови хоризонти.

Снимки: luckykids.bg