30 дни до първото издание на Red Bull Moreni Challenge

Tърсят се участници, готови да бягат 1000 м. нагоре по Морените на Витоша

Точно месец остава до първото издание на невиждана по света и у нас планинска надпревара - Red Bull Moreni Challenge. Записването за състезанието по природния феномен Морените на Витоша е в ход на страницата на събитието.

1000 метра е дължината на трасето, по което участниците ще могат да премерят силите си. За да завършат успешно, надпреварващите се ще трябва да разчитат не само на тренинг, но и на перфектна преценка. Ключов момент ще бъде изборът на правилна линия за преминаване по трасето, тъй като състезателите ще се надбягват, изкачвайки Морените, което може да отнеме между 10 и 20 минути, в зависимост от индивидуалната подготовка на всеки участник.

Надпреварата Red Bull Moreni Challenge ще бъде разделена в два етапа - квалификации и финал. Етапите ще се осъществяват чрез масов старт, а до финал ще бъдат допускани състезателите, навлезнали най-бързо в 30-метровата квалификационна зона.

В състезание с формат, отвъд обикновеното, като Red Bull Moreni Challenge, всеки участник се състезава индивидуално и няма право на каквато и да е външна помощ по време на надпреварата. За безопасност на участниците в задължителната екипировка се включват маратонки или обувки с грайфер, отговарящи на метеорологичните условия. Препоръчително е състезателите да носят каски. При дъжд състезатели с маратонки за асфалтово тичане няма да се допускат. Техническите експерти на състезанието - Кирил Николов - Дизела и Красимир Стоянов (инструктор по планинско спасяване), си запазват правото да отстраня от участие състезатели с неподходящи обувки или маратонки.

Наградата за най-бързия и техничен участник, ще бъде полет със свръх скоростните самолети Flying Bulls в края на юни в съседна Румъния. Крила ще има и за подгласника, но безмоторни, на крилото на парапланериста Весо Овчаров. И като допълнителни награди са предвидени и пропуски за специалната зона за състезанието Red Bull Soapbox на 30 септември

До 6 юни е отворена регистрацията за готовите да се впуснат в предизвикателството за изкачване по Морените. Желаещите да участват могат да я попълнят тук.

Снимки: Венцислав Петров - Red Bull Content Pool

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност