Следпразнична детоксикация

Празниците минаха и си заминаха, но освен топлото чувство оставиха след себе си и преяждане, чувство на тежест, отпадналост, липса на енергия и дори проблеми със здравето, както и няколко излишни килограма.

С натоварването от работната седмица, мръсният въздух в града и бързата храна, която ядем навън, всички тези неща започват да тежат все повече и повече, а ние започваме да се чувстваме все по-уморени. Започват да се появяват признаци на депресия, главоболие, проблеми с кожата и с храносмилането.

Това се дължи на натрупването на токсини в организма ни заради преяждането с тежки храни по празниците, завишената употреба на алкохол и заседяването. В такива случаи се налага да подложим организма си на детоксикация.

Какво представлява самата детоксикация? Това е процес, в който участват много органи - бъбреци, пикочен мехур, черен дроб, кръв, бели дробове, кожа, черва. Реално тялото ни на ежедневна база се отървава от поетите вредни вещества. Когато обаче го натоварим допълнително, както често става по празниците, токсините започват да се натрупват в тялото ни и да създават различни проблеми.

Детоксикацията е единен и многостранен процес. Пречистването на тялото от токсини и обменни разпадни продукти е важно и трябва да бъде извършено пълноценно. Тялото е цялостна система, такова трябва и да е пречистването му - цялостно.  Всеки от органите има специфични механизми за неутрализиране и изхвърляне на токсините. За да се стимулират тези процеси, е необходим специален подход.

Ако усилията обаче се насочат само към един орган или система, без да се обърне внимание на общия детокс, може да се получи затлачване в други органи, което да доведе до още повече проблеми.

Най-леката форма на детоксикация е просто да започнем да се храним умерено и с по-лека храна и да отделяме време за движение и спорт. Приемът на плодове, зеленучци, фрешове, чай и много течности като цяло, са желателни. Съществуват много храни и напитки, които помагат на организма сам да изхвърли ненужните вещества. Понякога обаче се изискват по-сериозни мерки.

За да засилите ефекта, може да се подложите на специални хранителни режими, които имат за цел да изчистят организма ви изцяло и да подновят клетките ви. Тези режими обаче включват доста ограничен прием на храна и изискват много отдаденост.

Ако по здравословни или други причини не можете да си позволите това, съществуват и специални медикаменти, които балансирано и цялостно да отърват организма ви от натрупаните вредни вещества.

Такъв продукт е "ДетоксиФайв". Неговата формула е съставена от пет натурални съставки (андрографис, леспедезата, мащерката, репей и селен) със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. Положителното тук е, че не се цели пречистването на само един орган като черния дроб или бъбреците, а се работи за цялостно изхвърляне на токсините от организма ни.

"ДетоксиФайв" е създаден изцяло на билкова основа и затова можете да не се притеснявате, че допълнително ще натовари организма ви.

Снимки: ДетоксиФайв

3511 Преглеждания