Вълнуващо приключение и ретро автомобили в миниатюрен свят

24-годишната шведска фотографка Ким Люенбергер привлича вниманието към фотографиите си с невероятно креативната си идея – да заснеме колекцията си от ретро коли играчки в изключително драматични ситуации.

Чрез използването на мини версии на автомобилни класики - включително всичко от VW Beetle и Camper към оригиналния Mini Cooper - тя успява да съчетае красива природа, която използва като зашеметяващ фон, и да изпрати автомобилчетата на вълнуващо пътешествие в един миниатюрен свят.

"Всеки малък автомобил има своя собствена индивидуалност и лице, всичките са уникални герои. Процесът на създаване на тези изображения е нещо като автотерапия за мен, дава ми възможност да забравя всичко, което ме притеснява, и да се потопя отново в невинността на детството – там, където всичко е толкова лесно. "

Отраснала в регион, намиращ се между две планински вериги, от съвсем малка се вдъхновява от живописните гледки, сред които решава да заснеме борещите се с трудностите по пътя автомобили.

Колекцията от снимки се нарича Travelling Cars Adventure и представлява забавно вдъхновение за нови, неочаквани приключения и пътувания.

Изображения: Kim Leuenberger

8956 Преглеждания