Богат житейски опит и неповторим талант | Николай ПАХОМОВ

Николай Алексеевич Пахомов е руски художник, роден през 1951 – личност с много интересна биография и голям артистичен талант. След завършването на техническо и хуманитарно образование, започва служба в частите на съветския военноморски флот, взема участие в морски експедиции на Академията на науките на СССР за космически програми. Замесен е и в проектирането на олимпиадата в Сочи и един от разработчиците на концепцията за Културния център на Руската федерация в Палестина. Работил е в групата реставратори на „св. Сергий“ - манастир в Йерусалим, Израел. През последните 15 години работи в областта на превенцията на аварийните ситуации, предизвикани от технологични или природни бедствия. Естеството на работата му налага пътувания из целия бивш Съветски съюз, а така също и из целия свят. С рисуване се занимава в продължение на 40 години.

Богатият му житейски опит, интересните спомени, скиците и снимките на местата, които е посещавал, са в основата на работата му. Разнообразието от теми и техники, уникалният стил, оригиналните композиции и впечатляващата цветова схема, правят творбите му изключително атрактивни и интересни.

Към момента руският художник има толкова много почитатели, че може да си позволи да бъде само художник на свободна практика. Творбите му красят множество частни колекции из Русия и по целия свят. Продължава да е в търсене на интересни художествени решения, нови стилове и тенденции в изобразителното изкуство.

Картини: picture-russia.ru

4223 Преглеждания