Съвременното изкуство е зона на бедствие ♥ BANKSY и неговите житейски правила

Неуловимият графити артист, политически активист, филмов директор и художник, и неговите послания за изкуството, живота и хората.

Нямам никакво желание да се разкривам пред публиката. Просто се опитвам да направя така, че работите ми да изглеждат добре, а не самият аз. И ще добавя, че е възможно истината да се окаже тъжно разочарование за много 15-годишни.

Стани най-добрият в изкуството на измамата и няма да ти се налага да ставаш по-добър в нищо друго.

Балансът на Светия Граал – когато за сътворяване на рисунката губиш по-малко време, отколкото време е нужно на хората, за да я разгледат.

Хората казват, че графитите са нещо ужасно, безотговорно и детинско. Това е вярно само в случаите, когато те са направени точно както трябва.

Графитите са едно от малкото средства за себеизразяване, което можеш да си позволиш, дори ако нямаш нищо. И дори да не успееш да се пребориш чрез тях със световния глад, можеш да накараш някого да се усмихне - поне докато е сит. 

Онова, което ненавиждам най-силно в рекламната индустрия е, че привлича към себе си най-умните и активни млади хора, заклеймявайки нас самите като тъпи самовлюбени художници. Съвременното изкуство е зона на бедствие. Никога досега в историята на човечеството, толкова много не е било съсредоточено в ръцете на шепа хора, за да се каже толкова малко.

Винаги е по-добре да поискате прошка след, отколкото разрешение преди.

Графитите превъзхождат останалите изкуства, защото стават част от средата, превръщат се в инструмент за ориентиране. 

Това е голямо разочарование – да разбереш, че най-големите колекционери на твоето изкуство, това са сътрудниците на полицейското управление.

Някои хора стават полицаи, за да направят света по-добър. Други хора стават вандали - по същата причина.

Най-чудовищните престъпления на планетата извършват не тези хора, които въстават против правилата, а онези, които ги следват. Именно тези хора, пускат бомби и заличават села.

Няма нищо по-разпространено на тоя свят от неуспешните, но талантливи хора. Затова се постарайте да напуснете дома си преди да откриете нещо, което да ви застави да останете в него.

Повечето майки са готови да направят всичко за своите деца, освен това, да им позволят да бъдат самите себе си.

Някои хора никога не проявяват инициатива – до тогава, докато някой не ги помоли за това.

Ако искаш, някой да бъде наистина забравен, отлей му бронзова статуя в цял ръст и го постави в центъра на града. И по-нататък изобщо няма да е важно, колко този човек е бил велик – само пияните свине, желаещи да покажат своите умения за катерене, ще накарат хората да го забележат.

Според мен, единственото нещо, което си струва да гледате в повечето музеи – това са ученичките на екскурзия.

Източник: esquire.ru
Изображения: Banksy

5146 Преглеждания