„Пороци“ - престъпленията на новото поколение през погледа на един фотограф

Американският фотограф Jamie Johnson илюстрира магическата невинност на младостта и едновременно с това тъмните кътчета на човешката природа в серия от снимки, озаглавена "Пороци". Винтидж поглед към наказанията в детството, с едно донякъде хумористично докосване.

„Светът, в който живеем днес, със своите цифрови фотоапарати и Айфони, всеки е фотограф и аз смятам, че фотографията губи своята артистична визия и красива същност. Като фотограф и колекционер на фотографии, аз често намирам себе си обсебен от старите фотоапарати и техники.“, споделя Jamie Johnson.

Сякаш за да подчертае серията, портретите изобразяват гърбовете на деца и ни остава да си представим своите емоции, както и естеството на техните престъпления. Ретро изображенията на Jamie Johnson изследват няколко концепции. На пръв поглед, те улавят палави деца, които са били наказвани за техните пороци пред черната ученическа дъска и назидателно принудени да пишат обещания "Аз няма да ....", откъдето идва и заглавието на проекта. Нахални фрази олицетворяват битката срещу съвременните злини. От друга страна е засегната личната и културната носталгия на автора към фотографската професия и "невинното" заличаване на това изкуство. За да ни доближи до тъжната истина на неговото усещане към ставащото, той съпоставя чувството си с обещания като "Аз няма да излизам с актриса." или "Аз няма да излизам с музикант.". И поставя тези фрази до такива като "Аз няма да пуша." и "Аз няма да играя с оръжия."

Силен, трогателен и дълбок крясък срещу сигурния комерсиализъм, иронично остроумие посока съвременните обществени хулигани в училище и забележителна алегория за това как се е променил светът от уж добрите стари дни до днес.

Заглавия, отнасящи се за "престъпленията" на новото поколение:

1

Аз няма да целувам момчетата

2

Аз няма да се заклевам

3

Аз няма да пия преди 17:00 часа

4

Аз няма да пишкам в басейна

5

Аз няма да играя с оръжия

6

Аз няма да пуша

7

Аз няма да преследвам момичета

8

Аз няма да излизам с актьори

9

Аз няма да излизам с актриси

10

Аз няма да си продам камерата

11

Аз няма да одобря лош филм

12

Аз няма да излизам с музиканти

13

Аз няма да превишавам разрешената скорост

14

Аз няма да се откажа от мечтите си

15

Аз няма да се събуждам сърдит

16

Аз няма да им позволя да ме видят как плача

 

9926 Преглеждания