На жена, която се стреми да бъде равна на мъжа, й липсва амбиция | Тимъти ЛИЪРИ

Психолог, автор на книги, педант, учен в истинския смисъл на думата. Тимъти Лиъри предпочита Истината – метафизичната, психологичната, социалната истина. Неговият стремеж - да опознае вселената в систематичен план. Средствата му обаче предизвикват революция: „Стопроцентово подкрепям разумната употреба на наркотичните вещества и съм 1000 % срещу безразсъдното им използване, независимо дали става въпрос за кофеин или ЛСД. Наркотиците не заемат централно място в живота ми”, уверява Лиъри. Насърчаването на свободното използване на наркотици, настояването за администрирането им от медицинските власти, както и притежанието на такива, осигуряват на Тимъти Лиъри билет за затвора и го разжалват като професор по психология от  Харвард. В затвора обаче, той намира достатъчно време, за да се отдаде на книгата си „Неврополитика”. Ето част от споделените му мисли.

 

Цялата наука е метафора.

Объркал съм много хора, включително и себе си, защото никога не съм проявявал и капка лоялност към някаква конкретна философска линия.

Цивилизацията, както Фройд мрачно признава, се основава на авторитарния държавен контрол над индивидуалния живот и индивидуалната сексуалност.

Бяхме достатъчно наивни, за да се изненадваме, че много администратори всъщност не искаха да елиминират патологиите, които администрират.

Вината, невинността, наказанието, прошката, законът и реда, превъзпитанието – всички те са митология, която маскира простата реалност на лошо конструирани роботи, удрящи се един в друг. Причиняващите най-силна агония и предполагаемо неразрешими социални проблеми, са причинени единствено от невежеството ни за способността на мозъка да повтаря механично и внезапно да се променя.

Промиването на мозъци се случва на всички нас през цялото време. Познанията за мозъчната функция са единствената защита срещу него. Решенията на затрудненото ни положение са неврологически. Трябва да поемем отговорност за нервната си система. Нашето състояние на роботи може да остане статично, ако безкрайно повтаряме запечатаното от младенчеството до юношеството, или да се промени драстично от специалисти по промиване на мозъци без нашето съгласие, или пък да поемем контрол върху нервната си система. Ако не приемем тази лична отговорност, някой друг ще го направи; ако приемем контрола, всеки от нас може да е човекът, който иска да бъде.

Интелигентността (определяна като точно, гъвкаво възприятие, преработка и предаване на сигнали) няма място в обществото на страха - най-опасните и най-силните автоматично са и най-умните.

Американците са изяли 1.8 х 10 на десета степен хамбургери от Макдоналдс и са избирали Ричард Никсън два пъти. Живеем на дъното на 80-километров гравитационен кладенец. Необходими са били 4.5 милиарда години земна еволюция, за да се създадат нервни системи, способни да измислят технология, с която да се изкачат по този кладенец и да изстрелят миграционно-колонизационни цилиндри в пространството. Няма никаква причина отново да пълзим надолу в такава планетарна дупка. Нашата еволюционна мисия е да летим свободно през време-пространството. Първичният грях на „Битие“ е гравитацията - падението.

По-висшият интелект сме НИЕ в бъдеще.

Снимки: flashbak.com, sebreephoto.com, dyingtoknowmovie.com, 

8881 Преглеждания