Силните личности, които плашат околните

Когато хората се сблъскат със силна индивидуалност, обикновено не разбират с какво си имат работа. Понякога силните индивидуалности се бъркат с доминиращите личности. Други просто ги мислят за груби. Но нито едно от двете не е истина. В действителност, силните хора обикновена са мили като котенца отвътре. За разлика от доминиращите личности, силните хора нямат желание да печелят или побеждават, те просто не са склонни да споделят безразборно вътрешния си свят.

Разбира си, някои хора се страхуват от тях. Но това е само защото не разбират как може някой да се чувства толкова комфортно със себе си, че да не изпитва никаква нужда да търси утвърждаване от околните.

Тук са събрани осем знака, че притежавате силна индивидуалност, нещо, което обикновено плаши околните:

НЕ СИ СЛУЖИТЕ С ИЗВИНЕНИЯ

Силните личности не се примиряват с извинения. Нито се оплакват, нито имат време да слушат мрънкането на околните относно нещата които НЕ могат да направят. Вместо това се съсредоточават върху това, което могат да направят и върху начините за преодоляване на пречките, които стоят пред тях.

Може и да има много причини да не може да се направи нещо, но със сигурност има още повече причини да може.

ВНИМАВАТЕ КОГО ДОПУСКАТЕ В ЖИВОТА СИ

Силните личности не разчитат на това друг да им казва кои са, какви са и на какво са способни. Разпознавате хората, които имат нужда от това, за да се чувстват добре и ги отбягвате. Разпознавате хората, които имат нужда да казват такива неща, за да се чувстват пълноценни. Тях също отбягвате.

Дори и все още да не знаете кой точно сте, знаете, че не ви е нужно приятелят или приятелката ви, шефът ви, най-добрият ви приятел или някой член на семейството ви, да ви казва на какво сте способен и на какво не. Можете сами да стигнете до този извод.

МРАЗИТЕ ПРАЗНИТЕ ПРИКАЗКИ

Безцелното бърборене е нещо ужасно. Ако сте силна личност, със сигурност бъкате от идеи. Не желаете да губите време в обсъждане на околните или в празни приказки за времето, защото го цените и желаете да правите с него доста по-интересни неща.

Възможно е околните да си мислят, че сте неконтактен. Но истината е, че такива разговори са губене на време и мозъчни клетки.

НЕ ПОНАСЯТЕ БЕЗЧУВСТВЕНОСТТА И НЕВЕЖЕСТВОТО

Обикновено липсата на познания и вътрешна опора оформя доминиращата личност. За разлика от тях, силните личности винаги са внимателни и добре информирани.

Тъй като сте отделили много време и усилия в използването на мозъка си, мразите, когато хората си правят прибързани изводи, за неща, за които не знаят нищо или вземат мигновени решения, без да се осведомят. Това е най-доброто ви качество, но не защото знанията ви дават възможност да влияете на другите хора. Познанията ви дават възможност да насърчавате околните да използват собствените си глави, преди да правят или кажат каквото и да било.

ЗНАЕТЕ КАК ДА ИЗСЛУШВАТЕ

Силните личности умеят да изслушват. Може би мислите, че хората оценяват това. Но понякога в реалния живот, да бъдат изслушани и окуражени е нещо, което може да изплаши хората, които не са свикнали на това.

НЯМАТЕ НУЖДА ОТ ВНИМАНИЕ

Този тип личности нямат нужда от внимание. Повечето хора вероятно мислят, че сте заобиколен от такова, но това не е истина. Просто вашата личност привлича хората към вас. Ако общувате с много хора, то не е защото вие се нуждаете от това, а защото те имат нужда от вас.

Това е хубаво, но със сигурност имате нужда от много време за презареждане. Да се грижите за себе си е също толкова важно, колкото и да се грижите и за околните.

БЕЗСТРАШЕН СТЕ

Добре, това не е истина, на често изглеждате така. Със сигурност има неща, от които ви е страх. Но разликата между вас и другите хора е, че не се оставяте страхът да диктува начина, по който живеете живота си. Наясно сте, че смелостта не е липса на страх, а превъзмогването му.

ПРИЕМАТЕ ЧУВСТВОТО ЗА НЕСИГУРНОСТ КАТО ВЪЗМОЖНОСТ

Усещането за несигурност не ви съсипва, а ви кара да полагате повече старания и да се справяте по-добре. Знаете, че не сте идеален, но знаете също, че ако човек не прави опити да се учи и да се развива, въпреки риска понякога да изглежда като глупак, то той не живее, а просто съществува.

Възможно е често хората да мислят, че личностите със силна индивидуалност са непоносими. Но това не бива да ви спира в опитите да се превърнете в най-добрата възможна версия на себе си. И това, че на околните може да им е трудно с вас, не би ви спряло да бъдете себе си.

Източник: mysticalraven.com
Изображения: gemmaschiebefineart.wordpress.com

11908 Преглеждания