Дaли в coбcтвeния ни xoрocкoп e oтрaзeнa cъдбaтa нa нaшитe рoднини и прeдци? В книгата си „Зовът на предците“, Eриx Бaуeр прaви връзкa мeжду acтрoлoгиятa и cиcтeмaтичнaтa ceмeйнa пcиxoтeрaпия. Самият той е астролог и изxoждa oт идeятa, чe рoждeнaтa кaртa нaпoдoбявa рoдoвa cнимкa, в кoятo пoзициитe нa плaнeтитe eднa cпрямo другa пoкaзвaт взaимooтнoшeниятa мeжду члeнoвeтe нa ceмeйcтвoтo. Пocлaниeтo нa нeбecнитe тeлa мoжe дa бъдe рaзбрaнo и c нeгoвa пoмoщ дa ce oбяcни личнaтa cъдбa. To ни пoмaгa дa изпoлзвaмe пoзитивнo cилaтa нa прeдцитe и тaкa дa влияeм нa бъдeщeтo cи.

За енергиите, с които идваме на този свят и записваме в родовата памет, споделено от „Зовът на предците“ (изд. Лара Принт). 

(Representation of the western astrological signs in a 1716 Acta Eruditorum table illustration)

Енергията на знака Овен Да задвижиш живота напред

Винаги, когато се роди дете със Слънце, Луна, Асцендент или друга ключова планета в Овен или първи дом, родовата памет „притаява дъх”, усмихва се, поема дълбоко въздух и казва: „За новороденото! Добре дошло! Продължаваме – това е ново начало.”

Човекът, дошъл на света с тази енергия, се нагърбва със задачата да продължи кръвта и духа на рода, да тласне с нова сила колелото на живота. Да родиш син или дъщеря със Слънце в Овен е равносилно да се сдобиеш с воин или амазонка…  

Енергията на знак Телец Да се наслаждаваш на живота

Хората със силно влияние на знак Телец в хороскопа си… насаждат в потомците си желанието за място, на което да принадлежат и което да им принадлежи. Така наследниците със силен Телец гарантират, че няма да се преселят и да се превърнат в скитници…А ако потребността от стабилност вече е реализирана от родителите или техните предци, в този случай задачата на потомците е да продължат по отъпкания път. Друго ключово качество на Телеца  е… обвързан с живота и отдаден на земния живот. Хората с акцентиран Телец имат задачата да се наслаждават на живота….

Енергията на знак Близнаци Свързващия елемент в живота

Предците, които даряват на потомците си енергията на знака Близнаци, често са водили живот, изпълнен с разговори и срещи, със забавления, театралничене и удоволствия… Когато в детето е запечатана енергията на знака Близнаци, можем да сме сигурни, че в някой от предците е съществувало несериозно отношение към обвързването, брака и семейството…. (Също така, предците искат от него) да се променят твърдите и строги настроения и правила. Целта не е стабилност, а гъвкавост…. Хората с енергията на Близнаци се появяват в отговор на желанието на рода, когато има опасност общността да спре своя ход и да стане много консервативна…

Енергията на знак Рак Да благословиш живота

Изглежда, че предците, дарили наследниците си с енергията на знак Рак, имат особен интерес към потомството… Род, който дълго време не е бил в съприкосновение с енергията на знак Рак залинява и започва да губи душата си… Знакът Рак представлява извора, в който всеки човек намира това, от което се нуждае най-много, а именно: духовна сигурност. Енергията на знака е не само предпоставка за създаване на семейство, но също и мистичния извор на онова, което наричаме душа. Благодарение на детето с планети в знак Рак целия род става по-близък до Космоса.

Енергията на знак Лъв Да създаваш живот

Енергията на знак Лъв присъства в рождената карта само, когато предците са пожелали тя да е там… Човекът у когото присъства енергията на знак Лъв върви гордо изправен, диша дълбоко и кара сърцето да бие силно. Планети в знак Лъв присъстват в рождените карти на хора, чиито предци са имали лъвско излъчване… В миналото на много мои клиенти Лъвове съм откривал злоупотреба от особен вид, а именно злоупотреба с бащинството и отказ да се признае един мъж за баща… Ако в миналото някой баща не е бил приет, последствието може да бъде потомък с планети в знака Лъв. Тези личности притежават силата и смелостта да се превърнат в достойни бащи, колкото и неблагоприятни да са обстоятелствата. Един Лъв никога не би се предал и не би се признал за победен…

Енергията на знака Дева Да внесеш зрялост в живота

Наличието на планети в знака Дева представлява гаранция, че детето ще бъде прилежно. Девите се раждат, така да се каже, „трезви”… (затова) планетите в знак Дева изразяват желанието на предците за ранна самостоятелност, чувство за отговорност и зрялост на потомците… Хората, които имат акцентиран знак Дева в рождените си карти, получават от своя род задачата да контролират нагоните и всичко рефлекторно в себе си. Те трябва да израснат и да внесат зрелост в живота… (също така) планети в знак Дева присъстват винаги в картата на новороденото, когато в рода по-рано е липсвало ред… В родословието на подобни хора не липсват всевъзможни по вид и начин бракове… (Също така) често зад енергията на знак Дева се крие желанието на предците да се завърши пътя на служенето и да се постигне спасение.“

Енергията на знака Везни Да обичаш живота

Всеки път, когато се роди дете с Луна, Слънце или Асцедент Везни или знак Везни е акцентиран по този начин, тайното послание на предците гласи:”Моля те, помогни на любовта ни! Помогни на родителите да изгладят отношенията си! Помогни на баба и дядо да намерят покой! Помогни на любовта, за да не бъде потъпкана!” …(също така) хората с акцентиран знак Везни често несъзнателно се фиксират върху проблем, съществувал в миналото, който дори успешно да е бил потулен, е останал неразрешен (и търсят справедливост за онеправданите).

Енергията на знак Скорпион Да запазиш живота

Хората с акцентиран знак Скорпион винаги са свързани много дълбоко със своите предци… задачата на предците към тях гласи: ”Нека ние живеем чрез теб! Подари ни бъдещето! Бъди мостът към вечността!” … Затова да оставиш след себе си потомци е заповед, запечатана в кръвта на един Скорпион. При това Скорпиони се раждат винаги, когато самите предци се борят за оцеляване … (има трагично събитие или ранна смърт, а при Слънце в Скорпион това се търси по линия на бащата, а при Луна в Скорпион това се търси по линия на майката). Затова Скорпионите са наблюдатели и пазители на рода.

Енергията на знак Стрелец Да грешиш и да поправяш в живота

Хората с акцентиран знак Стрелец много приличат на ангели-спасители и отмъстители, дошли на Земята, за да я излекуват. Мисията им проличава най-ясно в думите: ”Не се притеснявайте! Всичко ще се оправи, защото аз дойдох!” Изпълнението на подобно обещание предполага динамичен живот. Точно това се случва. Стрелците са огнени и надарени с непоправим оптимизъм, те са рицари на истината, самопожертвувателни, героични… Стрелците посочват „нараняванията”, които родът е получил с времето. Това са рани, оставени поради тесногръдие, потайност или глупост. (в тяхната семейна история може да се открие трагична смърт – загуба на детски живот или смърт при раждане, също така погрешни решения поради немарливост или липса на знания).

Енергията на знак Козирог Да повишиш нивото на живота си

От гледна точка на семейната астрология, при енергията на знак Козирог става въпрос за подобряване на всичко, което човек получава или оставя след себе си… Може да се каже, че силата на предците на ниво Козирог мотивира човека да се развива, да израства чрез нови предизвикателства и преди всичко да получи предимство пред всички останали. Важно причина за раждането на Козирог в рода е стремежа към обществена сигурност и символично покоряване на връх. Ако в миналото са господствали хаотични семейни ситуации, то се раждат потомци с окраска на Козирог, за да затвърдят отношенията в семейството. Козирогът винаги се явява гаранция за това, че е подготвен за външно несигурния живот. Той не просто следва емоциите си и живее за удоволствието, а е човек, който контролирайки себе си, се справя с живота.

Енергията на знак Водолей Да обновиш живота си

Хората с акцентиран знак Водолей следват идеала за обновление и напускат родното си място. Детето, притежаващо енергията на знак Водолей има поставена задача да избяга от корена си. Водолеят рядко остава и се жени в селището, в което е роден… Той изразява нуждата на рода от свобода, липсата на обвързване и готовността да се откажеш от това да имаш собствени деца… Водолеите се явяват представители на хората от миналото, които са избягали от семейната и родовата обвързаност. Зад планетите във Водолей се крият личности, които са подхождали нетрадиционно. Някои от тях са били родови отстъпници, други – бегълци, но често се случва да символизират така наречените неудачници – черните овци или грешници. Предците на хора с акцентиран Водолей са вървели по необичаен, собствен път и не са се съобразявали със статуса и морала на своя род…(често пъти това означава и извънбрачни деца или извънбрачни връзки)…

Енергията на знак Риби Да освободиш живота

Хората с присъствие на знак Риби в рождените си карти носят у себе си усещането, че не са желани. Понякога това е повече от осезаемо и ясно, но може да се възприема и като далечно ехо. То е отглас на родителите, роднините и рода, които не са могли да се радват при появата на новороденото. Ако разгледаме по-обстойно бащата на човек със Слънце в Риби и после обърнем внимание на неговия баща, на дядо му и т.н. ще се изправим пред група хора, преследвани от същото чувство, а именно че никога не са били „добре дошли”… В миналото на хора с акцентирани Риби винаги се е случвало нещо тайно, прикрито или нарочно премълчавано. В тази група спада и извънбрачното дете… Вследствие на недостатъчната си интеграция в едно несигурно семейство, хората с акцент в знака Риби не стъпват твърдо по земята. Те имат слаби корени. Тяхното минало е пълно с тайни и загадки, предците им са отчасти непознати, пристигането им на Земята не е било планувано. (Изходът обаче е), че този който не е плануван от мама и тате… ще намери сигурност и родители в страната на вярата, в царството на мистиката, ще намери майка си и баща си не на Земята, а някъде на Небето… Този, който не е бил заплануван от родителите си, е бил планиран от Господа и затова му се връща обратно като подарък…Тези хора отново намират мястото в своето семейство и род като шамани, свещеници или лечители, като мост към отвъдния свят…

От: „Зовът на предците“, Eриx Бaуeр, изд. Лара Принт

Споделено от: espirited.com
Изображение: Representation of the western astrological signs in a 1716 Acta Eruditorum table illustration - en.wikipedia.org